VW PHAETON LOUNGE:

PHAETON + PHAETON + PHAETON

VW har nå vist fram en svært forlenget Phantom. Og den ble naturligvis avduket på Dubai Motor Show.

43a86baeb0f1a.jpg
43a86baeb0f1a.jpg
Publisert Oppdatert
img
img
img
img
img
Dubai Motor Show, som nettopp er avsluttet, er en bilmesse litt utenom det vanlige. 90 internasjonale bilprodusenter og tunere høres kanskje ut som en vanlig messe.

Eksklusivt

Men det at det på de tre første dagene ble solgt fire stykk Bugatti Veyron (stykkpris: drøyt åtte millioner norske kroner uten avgifter), fire Lamborghini, en Ferrari, noen Maybach og en drøss med Aston Martin, det er ikke akkurat noe som skjer på Autofil-messen her i landet.

Og det er altså her VW valgte å vise fram en "konseptstudie" av en svært forlenget Phaeton. Bilen er bygget av Volkswagen Individual, som er VWs avdeling for det spesielle.

Et Phaeton - pluss to til

Phaeton Lounge er 1,8 meter lengre enn standardmodellen. Forlengelsen er skjedd ved at midtseksjoner fra to Phaeton er satt inn i den tredje. For å opprettholde en viss stivhet i strukturen, er kanaler og sentertunnelen forsterket.

Motormessig er det ikke gjort noe; under panseret sitter en seks liter stor W12-motor på 420 hk og 600 Nm. Toppfarten er imidlertid begrenset til 180 km/t. Og - skal vi tro VW - er dette første gang en slik limousin har firehjulstrekk. Firehjulstrekk er jo standard også på alle de andre (og kortere) Phaeton-modellene.

6,8 meter for to pluss fire

6,8 meter bil burde gi grei innvendig plass. Volkswagens konseptbil har plass til to foran og fire bak, og da blir det jo litt rom for de bak. Materialvalget er som seg hør og bør fra absolutt øverste hylle; fineste skinn og alcantara, store mengder eiketreverk, et og annet innslag av aluminium.

De fire bak kan naturligvis separere seg fra føreravdelingen med en elektrisk styrt vegg. Da kan de hygge seg i hver sin stol med justerbar fotstøtte, og de har hvert sitt klimaanlegg tilgjengelig.

Velg belysningsfarge

For å få den rette stemningen der bak er coupéen opplyst langs gulvet. Ikke bare med enkle glødelamper; her kan man selv velge blant alle farger. En integrert Champagnekjøler og stativ for tilhørende glass er selvsagt på plass - også dette opplyst i den valgte fargen.

Et bord er på plass, det samme er et kjøleskap for forfriskninger. En humidor i eik- og sedertre passer på at sigarene har det bra, og ønsker du litt underholdning underveis har bilen et par 17-tommers lcd-skjermer montert i taket. Her kan du følge med på navigasjonssystemet, eller du kan se filmer via en dvd-veksler. Og dette kontrollerer du via en trykkfølsom sjutommers lcd-skjerm.

Jobbe litt også?

iPod, sier du? Selvsagt er det også tilrettelagt for denne. Bare å putte den inn i armlenet.

Og om du absolutt må jobbe litt underveis, kan du krysse av for å få et lite sammenleggbart trebord til hver sitteplass. I tillegg er det integrert en pc i bilens bagasjerom, så du kan surfe på nett via UMTS.

Nå er det ikke sikkert at VW skal bygge flere enn denne ene, lange Phaeton´en. Men Volkswagen Individual gjør det du har lyst til, så det er egentlig bare å bestille.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning