Peugeot 207 CC

Den lille ståltak-cabben Peugeot 206 CC har vært en stor suksess for den franske bilprodusenten. De var jo blant de aller første som tilbød kundene en bil med sammenleggbart ståltak til en overkommelig pris, og selv om baksetet ikke akkurat er rommelig har den ligget høyt på salgslistene her i landet.

På den internasjonale bilutstillingen i Paris - som varer fra 30. september til 15. oktober vil Peugeot gi en forsmak på hvordan 206-etterfølgeren 207 vil se ut i CC-versjon.

Rett til produksjon?
207 Epure er et konsept, men vi vil anta det ikke vil bli mange endringer av designen før den havner i butikkene. Epure følger opp de barskere linjene fra de lukkede 207-modellene, og selv om heller ikke denne bilen har et enormt baksete så er det i hvertfall to sitteplasser der bak.

207 CC kommer på markedet neste år. Men det tar nok lenger tid før vi får se drivlinjen i 207 Epure i produksjon. Konseptet drives nemlig av en brenselscelle kombinert med et batteri. Brenselscellen drives som kjent av oksygen og hydrogen - førstnevnte hentes fra omgivelsene, hydrogen fylles på bilens tank. Brenselscellen lader batteripakken, og driver samtidig elmotoren.

Effektiv pakke
Når både brenselscellen og batteripakken brukes, har man 95 hk og 180 Nm til rådighet. 0-100 km/t skal ta 15 sekunder, toppfarten skal være 130 km/t, og rekkevidden er oppgitt til 350 km.

Brenselscellen er for øvrig utviklet i samarbeid med forskningsavdelingen i det franske atomenergibyrået CEA. Batteripakken skal være både liten og effektiv, og Peugeot forteller at effektivitetsnivået på drivlinjen er over 50 prosent - mot en konvensjonell forbrenningsmotors 25-30 prosent.

Snillere
Med andre ord: mer energi utnyttes for å drive bilen framover, mindre forsvinner i varme og lyd. Dessuten gir jo en slik drivlinje lavere støy, mindre skadelige utslipp, og den spiser heller ikke av forrådet av fossile brennstoffer.

Men som sagt: denne drivlinjen er en framtidsvisjon.