Rally-VM på NRK:

PETTER PÅ DIREKTEN?

Til sommeren får vi kanskje se Petter Solberg og resten av rally-eliten på direkten. Det vil bli faste sendinger, og NRK er også positive til å sende rally direkte.

Publisert Oppdatert
img

SKODA: En av bilene vi forhåpentligvis kan se

direkte på NRK til sommeren.

Det er ikke mange dagene siden NRK reddet Rally-VM for norske tv-seere. Avgjørelsen ble tatt i siste time, og for å gjøre det billigere enn i fjor har NRK valgt å droppe sendingene på torsdag og mandag. Men fortsatt blir det en halvtimes sammendrag på kveldstid fredag, lørdag og søndag.

 

Det kan imidlertid bli mer rally på NRK dette året. Rally-sjefen David Richards har nemlig bestemt seg for at noen fartsetapper skal sendes direkte, og NRK er interessert.

 

- Hvis det kommer i år, skal vi vurdere å være med på det. Jeg tør ikke å si noe sikkert ennå, men direktesendinger er jo det beste og vi er veldig positive til å få til det på NRK, sier sportssjefen i NRK, Grethe Gynnild Johnsen, til Vi Menn Online.

img

HELT SJEF: David Richards er både

teamsjef i Formel 1 og sjef for de

kommersielle rettighetene i Rally-VM.

40 millioner dollar

David Richards har sagt seg villig til å investere 40 millioner dollar for å få Rally-VM direktesendt på tv. Til World Rally News sier Richards at han tror mer enn dobbelt så mange vil se rally hvis de kan få noen etapper på direkten.

 

Det er altså ikke snakk om å sende hele løp direkte - noe som nærmest er en umulighet med tanke på logistikken, men utvalgte etapper. På tv vil det minne mye om et alpinrenn med mellomtider og annen grafikk.

 

- Vi kan ikke fortsette å levere samme produkt i år etter år. Vi må ikke stagnere, sier Richards.

 

Ingen dato er satt for den første direktesendte tv-sendingen, men Rally Finland i august er nevnt som et alternativ.

 

 

 

 

RELATERTE SAKER:

- Trolig klar for Citroën

- Vil klippe inn fjellbilder

- Ny poengfordeling

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning