Passat-utfordreren åpnes - ganger tre

Chrysler Sebring kommer hit til våren, og allerede nå viser produsenten fram Passat- og Avensis-utfordreren i tre forskjellige, åpne versjoner.

Publisert Oppdatert

Den nye Chrysler Sebring er en rommelig og velutstyrt sedan med godt med sikkerhetsutstyr på plass. Etterfølgeren til Stratus og forrige Sebring skal komme hit i mars/april, og med fornuftige motorer tilgjengelig - den får blant annet en 140-hesters VW-diesel-toliter - kan det veldig godt hende den også får en hyggelig prislapp her i landet.

Tre takvarianter
I elleve år har Stratus/Sebring vært tilgjengelig som cab, og disse har hatt stor suksess i USA. Den nye Sebring, som får et utseende med trekk fra storebror 300C, kommer nå også i åpen variant. Eller tre varianter, om vi skal være mer spesifikke.

Spesielt nok blir Sebring Convertible tilgjengelig med tre forskjellige takløsninger; en med konvensjonelt stofftak, en med nedfellbart vinyltak, og en med sammenleggbart ståltak. Felles for de alle er at taket opereres fullstendig av elmotorer, og at de har et hardt tonneau-deksel som dekker taket når det er nedfelt.

- God plass
Chrysler forteller at også den åpne Sebring er en rommelig bil. Fire voksne skal ha god plass, og bagasjerommet skal romme to golfsett - med taket nede. Kjører du lukket, skal den ta unna fire fulle sett. Dette vil dermed plassere bilen blant de aller mest rommelige i dette segmentet.

Innvendig skal bilen gi en langt bedre kvalitetsfølelse enn de foregående modellene, den skal ha bedre plass til folk - også bak - og den blir tilgjengelig med mye mer utstyr enn tidligere. Ting som navigasjon, stor stereo, en bråte store koppholdere, innebygget harddisk for musikk, talebeskjeder og annet, og en USB-inngang for musikk er blant tingene på lista.

Kommer med diesel
Produsenten hevder også at den forhjulsdrevne bilen er langt med kjørbar enn forgjengerne. En mye stivere struktur skal gi en mer direkte og mer komfortabel kjøreopplevelse, uten knirking og knaking. Den skal bygges med tre bensinmotorer på henholdsvis 2,4 l/173 hk, 2,7 l/189 hk og 3,5 l/235 hk - sistnevnte kun tilgjengelig på det amerikanske markedet. Men på grunn av vårt avgiftssystem blir sannsynligvis modellen med toliters dieselmotor mer overkommelig når bilen kommer utpå sommeren en gang.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning