Passat i penklær

Volkswagen vil lansere en firedørs coupé med Passat som basis. Her får du se den under testing!

Slik antar våre illustratører at Passat Coupé blir. Foto: Automedia
Slik antar våre illustratører at Passat Coupé blir. Foto: Automedia Foto: Automedia, Inh. Andreas Conradt
Publisert Oppdatert
Bilen får en mer markant profil enn den vanlige Passat. Foto: Automedia
Bilen får en mer markant profil enn den vanlige Passat. Foto: Automedia

Vi lurte litt den gangen Mercedes-Benz sa at de skulle bygge en firedørs coupé. En coupé har da to dører, har den ikke? Men gamle tradisjoner og inngrodde tanker kan jo gjerne forandres, og resultatet - CLS - ble pent.

Flere bilmerker kommer etter - blant andre Porsches Panamera, Aston Martins Rapide, og det som antageligvis blir den nye 8-Serie fra BMW. Og det blir helt sikkert også flere; nisjemodeller er rimelige å lage, samtidig som de kan gi en merverdi til kunden som også kan bety en høyere margin ved salg av dem.

Snobber opp
Som vi tidligere har skrevet, vil Volkswagen lage en oppsnobbet variant av Passat, nettopp som en firedørs coupé. Denne antas å komme neste år. Og nå har våre spionfotografer knipset den under testing.

Bilder: VW Passat Coupé
Frankfurt 2007 - Alle nyhetene

Illustrasjonen viser noe av det som er skjult på bildene; bilen får en penere, mer sportslig og aggressiv snute, en kraftigere sideprofil, og en mer delikat hekk. Selv om en såpass sterkt skrånende taklinje jo stjeler hodeplass bak, er den samtidig såpass lang at baksetepassasjerer bør få det ganske greit.

Håp om V8
Bilen som her er avbildet har to doble eksosrør bak. Regn derfor med kraftig motorisering; Volkswagen har jo et knippe V6´ere som passer på denne plattformen, og Audi har noen V8-motorer som også burde få plass. Hva med RS4-motorens 420 hk, for eksempel?

Men du kan også regne med at bilen blir tilgjengelig med mer jordnær motorisering; de vil jo helt sikkert selge bilen i stort volum. Og da må de ha et knippe diesel- og bensinfirere også. Du kan også regne med at den blir tilgjengelig med firehjulstrekk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning