Optimistisk Tord

Publisert Oppdatert

Etter en helg med testing av oppsett på Tord Linneruds Peugeot 206 WRC, er han nå optimistisk med tanke på Rally Norway og andre løp fremover. Det ble 20 mil med fartstrening i helgen, og uttallige oppsett er testet.

Tord Linnerud har hele tiden ment at det fortsatt har vært mye å hente på innstillinger for å tilpasse bilen til hans kjørestil. I helgen ble det prøvd ut mange forskjellige differensialoppsett, stabstag og støtdempere.

- Vi testet mot feil retning, for så å teste i riktig retning og litt til. Vi håper vi har funnet et optimalt oppsett nå, sier Linnerud. Vi føler nå at vi har beveget oss minst to steg riktig vei!

En dag til ville vært helt optimalt, men Linnerud synes ikke han kan klage på de 20 milene de fikk i bilen i helgen. Lørdag var hans faste kartleser Ragnar Engen med på testen, og søndag steppet Anders Larsen (17) inn og leste noter for Linnerud.

- Jeg må også si at det var veldig moro å teste med Anders også, da han er ung og meget lovende. Samarbeidet i bilen fungerte meget bra, og han tilpasser seg raskt. Han er meget interessert, også i det tekniske, og det er positivt, sier Linnerud.

I tillegg til to kartlesere hadde Linnerud med seg tre av sine egne mekanikere, en støtdemperekspert fra Oslo, og tre franskmenn; en ingeniør og to mekanikere.

- Jeg er godt fornøyd med testen og føler vi kan kjøre fortere med disse oppsettene for differ og dempere, sier Linnerud.

Gjennomkjøringen av etappene til Rally Norway er allerede godt i gang. Tord Linnerud og Ragnar Engen har i dag hatt gjennomkjøring av halvparten av etappene, og er meget godt fornøyd.

- Det er vanvittig bra forhold nå, så nå gleder vi oss til Rally Norway starter, avslutter Linnerud fornøyd.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning