SPENNENDE PÅ TEST:

OPEL RASKEST I DTM

Opel er overraskende best i test før DTM-sesongen. Men det er Mercedes sin bil som vekker mest oppsikt.

Publisert Oppdatert

DTM - Deutsche Tourenwagen Maters - er i forandring. Coupéene er på vei ut, mens biler som Opel Vectra GTS og Audi A4 tar over. Mange trodde Mercedes var de eneste som skulle fortsette med en todørs-variant, men også Mercedes kommer med en ny bil. Noen av Mercedes-teamene stiller til start med en C-klasse, mens andre igjen fortsetter med CLK'en fra i fjor.

 

Denne uken er DTM-teamene i Estoril i Portugal for å teste. Noe overraskende er det Opel som er raskest. De hadde problemer med sin Astra Coupé i fjor. Det ser ut som Vectra GTS er bedre, for Manuel Ruter og Laurent Aiello var raskest på testen.

 

- Bilen er mye bedre enn vår Astra Coupé. Men også Audi har full støtte fra fabrikken, så det kommer til å bli jevnt, sa Manuel Reuter til Autosport.

Gammel Mercedes raskest

Nummer tre var Stefan Mucke i en "gammel" Mercedes CLK. Den beste med ny C-klasse, var Bernd Schneider på fjerdeplass, bare noen hundredeler bak Mucke, så det er tydelig at den nye bilen fungerer som den skal.

 

Beste Audi-fører var Emanuele Pirro med niende beste tid - litt over halvsekundet bak Reuter. Men det var bare én Audi med på den første testdagen, så de kommer nok sterkere etter hvert. Man har blant annet høye forventninger til svenske Mattias Ekström.

 

DTM-sesongen starter på Hockenheim 18. april og består av ti løp i Tyskland, Portugal, Italia, Nederland og Tsjekkia.

 

[email protected]

 

 

 

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning