OPEL MERIVA OPC:

OPC-MORO I FLEKSI-SMÅBIL

Opels moroavdeling fortsetter arbeidet med å bearbeide standardbilene. Nå har de lagt vantene på Meriva!

Publisert Oppdatert

Vi har sans for Opel Performance Center - eller OPC som de bruker som forkortelse. De lager artige gå-fort-varianter av standardbilene til Opel, og det med svært godt resultat.

Fleksi med trøkk

Ikke før har vi i pressen fått prøvekjøre de nyeste OPC-variantene - Vectra, Zafira og Astra, som dere kan lese prøvekjøringsartikler om i Vi Menn framover - så viser de en morovariant av den kompakte fleksibilen Meriva.

Meriva er en bil vi har sans for. Den er praktisk og overraskende rommelig til å være en såpass liten bil, og den kjører også bra. Men vi vil nok anta at OPC-varianten kan by på moro i tillegg.

180 hk

Som vanlig når det dreier seg om en OPC-bil, er bilen lakkert i en gnistrende blå farge. Men det er ikke dette som er spennende med den: under panseret ligger en liten kraftpakke.

Her finner vi nemlig en 1,6-liters firer med turbo, og hyggelige 180 hestekrefter. Dreiemomentet er oppgitt til 230 Nm hele veien mellom 2200 og 5500 o/min, og kombinert med en femtrinns manuellkasse gjør dette at bilen takler 0-100-sprinten på 8,5 sekunder. Toppfarten er 222 km/t.

Sportslige kjøreegenskaper

0-100-tiden er kanskje ikke så voldsomt imponerende. Men Opel lover oss kjøreegenskaper i toppklasse, med sterke sportslige hint samtidig som det skal gå an å dra på langtur med bilen.

Meriva OPC har naturligvis fått et sportsunderstell som både senker og stiver opp bilen. Den har 7x17-tommers felger med 205/45-dekk rund baut, og grove bremser med blålakkerte kalippere - som alle de andre OPC-bilene.

Recaroseter

En dypere frontfanger med stort luftinntak til intercooleren er på plass, den har kraftigere sideskjørt og en hekkvinge.

Innvendig finner vi dype og støttende Recaro-seter med kombinasjon av stoff og skinn, Meriva OPC har skinnratt og -g irkule, og en god del krompynt som skiller den fra standardmodellene.

Meriva får facelift

De snillere Meriva-søsknene får samtidig en mindre facelift, hovedsakelig bestående av noen endringer i fronten, et fornyet interiør og bedre utvalg på ekstrautstyrslista.

En 1,3-liters dieselmotor (som vi tidligere har kjørt - og likt! - i Corsa) og en oppgradert suge-1,6-liter blir også å finne i modellspekteret.

Essen Motor Show

Meriva OPC skal for øvrig vises på Essen Motor Show (som pågår fra 25. november til 4. desember), der Vi Menn Bil selvsagt er til stede.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning