DALLARA TIL FORMEL 1:

NYTT F1-TEAM PÅ TRAPPENE

I helgens Japan Grand Prix skal det presenteres et nytt Formel 1-team. Men de kommer sannsynligvis ikke til start før i 2006.

41666bf0a50ed.jpg
41666bf0a50ed.jpg
Publisert Oppdatert

Det er den italienske racerbilkonstruktøren Dallara som står bak prosjektet. Dallara har laget biler til Formel 1 tidligere, og de laget også en bil sammen med Honda i 1999, men den kom aldri til start. De siste årene er Dallara mest kjent for å levere biler til amerikanske Indy Car, i tillegg til mindre formelbilklasser og sportsvognsracing.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Forrige gang Dallara kjørte F1 var i 1992.

Trolig er det enten kanadiske eller russiske penger som finansierer prosjektet, og motorene vil i første omgang sannsynligvis bli levert av Cosworth.

Det nye teamet planlegger å stille til start i 2006-sesongen, men det er muligheter for at de kommer allerede til neste sesong.

Jaguar-teamet forsvinner etter årets sesong, og det er ikke sikkert de lykkes med å selge sitt team. Dessuten er fremtiden til både Jordan og Minardi usikker i et mesterskap som ser ut til å bli bare dyrere og dyrere.
Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Dallara utviklet en F1-bil i samarbeid med Honda i 1999, men de kom aldri til start.

Tre milliarder

Ferrari, Toyota og de andre store teamene opererer i dag med driftsbudsjetter på rundt tre milliarder kroner, og de kostnadssparende tiltakene de siste årene har ikke vært noen suksess.

Formel 1 er fortsatt verdens tredje største TV-sport, og interessen er stigende. Men mange mener den stigende interessen først og fremst skyldes at F1 nå er lansert i store land som Kina, men at den egentlige interessen er på vei ned.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Bilene i Indy Car er Dallara.

Kanskje et italiensk Dallara-team kan få fart på interessen igjen?

Jaguar til Red Bull?

Jaguar-teamet har to interesserte kjøpere. Den ene er Christian Horner som har Arden-teamet i Formel 3000.

Men Horner trenger finansiering hvis han skal ha råd til Jaguar-teamet med deres fabrikk, to vindtunneler, alle biler og mange hundre ansatte.

Den andre interessenten er det østerrikske energidrikk-selskapet Red Bull. Red Bull drømmer om et helamerikansk F1-team for å øke sine markedsandeler i USA. Kanskje kjøp av Jaguar kan være første skritt på veien?

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Dallara har også gjort det bra i sportsvognracing.

 

 

Relaterte saker:
-Brikkene faller på plass

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning