Nykommer i frisk drakt

Chryslers mellomklasse-sedan Sebring nærmer seg norske veier. Synes du den ser litt kjedelig ut i standardform, har Chryslers moroavdeling løsningen.

Publisert Oppdatert

Chrysler Sebring nærmer seg våre veier. Sedanen skal utfordre biler som Opel Vectra, Ford Mondeo og Volkswagen Passat, og skal leveres med en omfattende standardustyrspakke. Den får bensinmotorer på 2,4 l/172 hk og 2,7 l/190 hk, og mest interessant med tanke på våre avgifter: en toliters dieselmotor på 140 hk.

Mye motor
Chryslers avdeling for lek og moro, SkunkWerks-teamet, hadde med seg en ombygget Sebring til det nylig avholdte SEMA-showet. Under panseret hadde den en fireliters sekser på 285 hk, og utseendet var tatt et par hakk videre med et spesiallaget stylingsett.

Unik styling
Bilen har fått en helt ny front med dyp og åpen støtfanger, panser med lufteslisser, sideskjørt og en hekkvinge. I tillegg er den lagt fem centimeter nærmere bakken, og har fått påmontert et sett spesiallagde 20-tommere.

Bak felgene ser man de digre bremsene - 13,5 tommer store skiver rundt om. Motoren puster fritt og høylytt gjennom et nylaget eksosanlegg og ut av et par fire tommer store utblås.

Tilgjengelig for kunder?
Innvendig har bilen fått en del elementer inspirert av Chryslers SRT-biler, med støttende seter og gripevennlig ratt. Et digert stereoanlegg har også funnet plass, i tillegg til standardoppgraderinger som pedalsett og slikt i aluminium.

Foreløpig har ikke Chrysler sagt noe om at de skal lage flere eksemplarer av dette stylingsettet. Men med tanke på hva som har kommet fra det konsernet de senere årene, ser vi ikke bort ifra at det snart blir tilgjengelig på ekstrautstyrslista.

Dessuten kommer det vel en SRT-4 eller SRT-6 av Sebring, også.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning