Petter Solberg forlenger med Subaru:

NYE DEKK SKAL GI SEIER

I dag ble det klart at Petter Solberg fortsetter hos Subaru-teamet. Trolig får han dekk fra BF Goodrich til neste år.

44994a1718c4f.jpg
44994a1718c4f.jpg
Publisert Oppdatert

På en pressekonferanse i Oslo i dag ble det klart at Petter Solberg forlenger sin kontrakt med Subaru til 2009. Overraskende for mange etter alle problemene Subaru har hatt i det siste - den japanske bilfabrikken har hatt sitt lengste opphold uten en seier på 12 år!

 

-Jeg gjør ikke dette for pengenes skyld. Jeg har til og med vært villig til å bruke mine egne penger på å gjøre bilen bedre. Grunnen til at jeg forlenger med Subaru er at jeg har tro på at vi skal klare å vinne igjen. Og jeg er ikke typen som stikker av med halen mellom beina når ting går meg i mot, sa Petter Solberg på SAS-hotellet i dag.

 

Spydeberg-mannen har fått lovnader om at bilen skal bli bedre. Ingeniøren som kom fra Ferrari i Formel 1 er borte, ettersom Solberg ikke likte bilene han lagde. Den gamle teamsjefen David Lapworth er erstattet med Richard Taylor, og konsernsjefen i Prodrive, David Richards, selger de kommersielle rettighetene i rally for å konsentrere seg mer om Subarus VM-team og sitt nye Formel 1-prosjekt.

 

Nye dekk?

imgMen hva med dekkene, som har vært Subarus store problem de siste årene?

 

-Pirelli har laget gode dekk, men vi har ikke vært gode nok til å utnytte de. Men nå kan det hende Pirelli trekker seg fra rally og da har vi en plan klar. Hva den planen er vil jeg ikke si nå, forteller Taylor.

 

Pirelli vurderer å trekke seg fra WRC av to årsaker. For det første har det ikke gått noe bra de siste årene, og de ble forabannet da Michelin døpte om sine rallydekk til billig-merket BF Goodrich.

 

-Det er en detalj som ikke er helt avklart, men det er 90% klart, sa Petter Solberg og alle skjønte han mente dekkene.

 

Med andre ord kommer det ikke som noe sjokk hvis Subaru og Petter Solberg kjører med BF Goodrich dekk i 2007 - og vinner VM!

 

PS: Det ble ikke klart om Norge får en VM-runde eller ikke på fredag. Avgjørelsen lar vente på seg til den 5. juli, men mye kan tyde på at flere nye land får VM-runder - men bare annenhvert år.

 

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning