Ny tøff Suzuki-småtass

Suzuki skal snart vise fram enda et småtøft konsept. Denne gangen en liten - men visstnok morsom - bil. Den kommer hit neste høst.

Vi krysser fingre og tær for at Suzuki tør å ta med mye av designen vi ser her til produksjonsbåndet.
Vi krysser fingre og tær for at Suzuki tør å ta med mye av designen vi ser her til produksjonsbåndet.
Publisert Oppdatert
Bilen er liten, men den innvendige plassen skal være godt utnyttet.
Bilen er liten, men den innvendige plassen skal være godt utnyttet.

Suzuki har virkelig slått på stortromma i det siste, og presentert den ene tøffe konseptbilen etter den andre. De har lagt en ny strategi for hvordan de skal bli en større bilprodusent, og nå viser de en smakebit på den femte modellen i denne strategien.

Gjerrig og vennlig
Den nye konseptbilen, som foreløpig har fått navnet Concept A-Star, skal som navnet antyder inn i A-segmentet. Dette er de aller minste bilene på markedet. Dermed kan den være en etterfølger til lille Alto. Den får frisk design og fem dører, og skal både være praktisk og komfortabel i bruk, sies det i pressmeldingen.

Bilen drives av en helt ny enliters bensinmotor, som både tilfredsstiller de kommende Euro 5-kravene til utslipp og som slipper ut mindre enn 109 gram CO2 per kilometer. Det siste sier jo også en del om hvor lite den skal drikke. Effekten snakkes det imidlertid ikke noe om.

- Både snill og spennende
Suzuki sier at den nye småbilen skal vise at svært god drivstofføkonomi ikke behøver å gå på bekostning av det sporty og spennende.

Bilen skal presenteres på den kommende bilutstillingen i New Delhi i India. Der har de allerede over 50 % av personbilmarkedet, og den nye småbilen skal bygges på en av deres indiske fabrikker. Men den skal eksporteres til mange land - og den kommer til Europa i oktober neste år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning