Ny tii for BMW

Tre heftige bokstaver står som en påle i BMW sin historie. Det er ”tii”. Nå er bokstavene igjen på programmet, for i Tokyo viser BMW konseptbilen 1-serie tii.

Publisert Oppdatert

Tokyo Motorshow 07 - Alle nyhetene

Den er rimelig frekk, der den står. I utgangspunktet var ikke 1-serie Coupe en bil som falt i smak hos undertegnede, men denne er til å dø får.

Hva er gjort?
I utgangspunktet bare enkle grep. Grunnfargen er valgt i hvit. For å lette vekt er det satt på et panser i karbonfiber, hvilket ikke er en dårlig kontrastfarge til den ellers hvite bilen. Deretter har de lagt på et sett "f artsstriper" i negativ farge litt off-senter på bilen. Andre elementer er også med på å styrke designspråket, som for eksempel karbonkledningen i luftinntakene. Et diskret skjørtesett, en liten hekkspoiler, og passe store tii-emblemer.

Innvendig er det hvite paneler der man ellers pleier å ha treverk, aluminium, eller karbon. De hvite panelene står i stil til turtelleren, som også har hvit instrumentplate. Dette i tråd med at turtelleren er det meteret som brukes mest av de kjøreglade. Seter ratt og dashbord er kledd i alcantara, og for å si det mildt - man ramler ikke ut av disse setene. Verken foran eller bak.

Lekkerbisken
Alt i alt er det et svært vellykket resultat, og dersom ikke BMW selv setter bilen i produksjon, så kan du banne på at en haug med entusiaster lager sin egen versjon av denne lekkerbisken.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning