Tommi Mäkinen gir seg med rally

NY SJANSE FOR HENNING SOLBERG?

Tommi Mäkinen har bestemt seg for å slutte etter denne sesongen. Etter det Vi Menn erfarer, vil Richard Burns ta over for finnen, men det kan også gi muligheter for Henning Solberg.

IMG_3f40b82339327.jpg
IMG_3f40b82339327.jpg
Publisert Oppdatert
img

Tommi Mäkinen er den eneste som har vunnet VM fire ganger

på rad.

Mandag kom meldingen om at Tommi Mäkinen gir seg som rallyfører, i hvert fall i VM - for Mäkinen utelukker ikke at han kan kjøre løp som Paris-Dakar i fremtiden. Selv om de siste sesongene for Subaru ikke har vært strålende, vil finnen bli husket for sine fire VM-titler med Mitsubishi. Sammen med Juha Kankunnen er han den eneste som har vunnet VM fire ganger, men bare Mäkinen har vunnet fire ganger på rad.

 

Høyst sannsynlig vil Richard Burns ta over plassen til Tommi Mäkinen. Burns kjørte for Subaru for to år siden, men leder nå VM for Peugeot. De nye reglene som sier at tredjeførerne til neste år ikke kan ha vært på pallen i et VM-løp, gjør at Henning Solberg nå har en større sjanse enn noen gang til å kjøre VM.

 

Hennings sjanser ligger først og fremst hos Subaru og Citroën.

 

img

Det er gode sjanser for at Henning kjører for Subaru eller

Citroën til neste år.

- Jeg kan bekrefte at vi har kontakt med Citroën, og Subaru har uttalt at de kan være interessert i Henning, forteller Hennings manager, Jim Carlsen, til Vi Menn Online.

Petter vil sponse broren

Carlsen bekrefter også at nygifte Petter Solberg også vil sponse storebror økonomisk til neste år, slik at han skal få kjøre. Et alternativ da er at Henning kjører for et såkalt "satellitt-team" hos Subaru.

 

- De fleste teamene venter nå til alle 1.- og 2.-førere er klare før de tenker på eventuelle 3.-førere. Om Hyundai-teamet fortsetter er jo også usikkert, sier Jim Carlsen.

 

 

 

 

 

 

Teamene i 2004

Subaru: Petter Solberg, Richard Burns og Henning Solberg?

Peugeot: Marcus Grönholm, Gilles Panizzi og Cedric Robert?

Ford: Markko Märtin, Francois Duval og Mikko Hirvonen?

Citroën: Sebastien Loeb, Colin McRae, ?

Mitsubishi: Allister McRae, Jani Pasonen og Daniel Sola?

Skoda: Toni Gardemeister, ?, ?

Hyundai: ?

 

LES OGSÅ:

- Stiller Solberg til start?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning