MERCEDES-BENZ A-KLASSE

NY MINSTEMANN

Mercedes-Benz har sluppet de første bildene av den nye A-Klasse. Den er større og sterkere enn dagens versjon, og kommer til Norge i høst.

Publisert Oppdatert

Den nye A-Klasse vokser i forhold til dagens versjon: Den er 4,5 cm bredere og 23,2 cm lenger. Dette gir økt innvendig plass; bredden i skulderhøyde øker med nesten ti centimeter i forhold til dagens A-Klasse. For første gang skal den også leveres i tredørsversjon - en bil som ifølge Mercedes-Benz retter seg mot et yngre og mer sportslig innrettet publikum.

God lasteplass

Også beinplassen bak øker markant. Bilen får i tillegg høydejusterbart bagasjeromsgulv, og med delt bakseterygg og bakseter som felles ned i gulvet får man muligheten for et helt flatt lasterom.

A-Klasse rommer 1 350 liter bagasje når hele bagasjerommet utnyttes - en økning på 15 % fra dagens modell. I femdørsversjonen som kommer etter hvert kan dessuten baksetene tas ut av bilen, og man får dermed 1 995 liter å boltre seg på.

Opptil 193 hk

Mercedes' minstemann får syv motoralternativer. Man kan velge blant fire bensinmotorer mellom 95 og 193 hk, og tre dieselmotorer fra 82 til 140 hk. Alle motoralternativene kan fås i kombinasjon med en kontinuerlig trinnløs girkasse - Autotronic på MB-språket.

Utstyrsnivået er godt allerede i standardversjonen, med blant annet air-condition, multifunksjonsratt og støtdempere som automatisk tilpasser seg kjørestil og underlag.

De første kundene i Tyskland får sine A-Klasse-biler i midten av september, og de første bilene kommer hit til landet på senhøsten.

 

 

[email protected]

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning