SPIONBILDER: MERCEDES-BENZ MLK

Ny Mercedes-SUV

Mercedes´ BMW X3-konkurrent MLK nærmer seg, og våre spionfotografer har knipset den på test.

442303eb43a26.jpg
442303eb43a26.jpg
Publisert Oppdatert
img
img

Slik antar Automedia at MLK blir seende ut.

Vel, dette ser kanskje ikke akkurat ut som noen konkurrent til BMW X3. Mercedes-Benz bruker nemlig en mule for å teste ut chassis, firehjulstrekksystem og all annen teknikk i bilen - altså er alt unntatt selve karosseriet ekte.

Baby-M

Baby-M-klasse, MLK eller X-klasse - navnet er foreløpig ikke frigjort. Men bilen skal komme neste år, og den blir rundt 4,5 meter lang. Dette setter den i omtrent samme størrelsesklasse som de øvrige kompakte SUV´ene på markedet (X-Trail, RAV4, CR-V og liknende). Og den blir dermed 25 cm kortere enn dagens M-klasse.

Men Mercedes-Benz sikter mot den finere avdelingen i denne klassen, altså vil de at MLK skal gå i direkte konkurranse med BMWs X3 og Audis kommende kompakt-SUV Q3.

C-klasse-søster

MLK, som er navnet vi heller mot, skal bygges på samme plattform som neste generasjon C-klasse - som også kommer neste år. Den får firehjulstrekk, og vil høyst sannsynlig leveres med de samme motorene som C-klasse får. Dette vil også bety motorer som ikke nødvendigvis forer Staten med så mange avgiftskroner.

Det antas at kjøreegenskapene til MLK vil helle mer mot sport enn mot terrengeegenskaper, noe som jo ikke akkurat er ukjent med SUV´er nå til dags.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning