Rally Norway

Norge kan miste rally-VM

Norge har fått tidelt en VM-runde i rally i 2007, men om det blir kjørt VM på norsk jord året etter er ikke sikkert.

Henning Solberg vant Rally Norway i vinter. Spørsmålet er om han klarer å vinne i 2007 når løpet teller i VM. (Foto: Sutton)
Henning Solberg vant Rally Norway i vinter. Spørsmålet er om han klarer å vinne i 2007 når løpet teller i VM. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert

Jubelen stod i taket da det internasjonale Bilsportforbundet (FIA) bestemte at Norge skulle få sin første VM-runde i rally i februar 2007. Men rykter Vi Menn er kjent med går på at Norge ikke får arrangere et VM-løp året etter.

I februar i år gikk det første Rally Norway av stabelen som et såkalt kandidatløp til VM. Andre som arrangerte kandidatløp var Sør-Afrika, Portugal, Polen, Irland og Jordan. Irland og Portugal fikk i likhet med Norge tidelt en VM-runde i 2007 på bekostning av de eksisterende VM-rundene i Tyrkia, Australia og Kypros.

Sør-Afrika, Jordan og Polen
Om Kypros og Tyrkia kommer tilbake på kalenderen er lite trolig ettersom begge løpene minner mye om både Rally Akropolis (Hellas) og Rally Sardinia (Italia). Men Australia jobber hardt for vinne tilbake sin VM-status.

Dessuten ønsker kandidatlandene Sør-Afrika, Jordan og Polen fortsatt å arrangere VM-runder. Derfor ryktes det nå at disse tre løpene og muligens Australia alle får tildelt en VM-runde i 2008, mens Norge, Irland og Portugal må stå over.

Taus
Så skal man se på hvilken arrangør som har gjort den beste jobben for å avgjøre hvem som skal få arrangere VM-runder videre.

- Det eneste som er vedtatt for alle arrangører er kun 2007. Utover det vet jeg ingenting, og ønsker heller ikke å spekulere i det, sier daglig leder i Rally Norway, Even Wiger, til Vi Menn Online.

Flere alternativer
Presidenten i Norges Bilsportforbund, Roar Forgaard, er mer snakkesalig.

-Vi er kjent med de samme ryktene og dette blir trolig avgjort på møtet i FIAs World Council i midten av oktober, sier han.

Et annet alternativ er å lansere hele 20 VM-runder, men hvor bare 16 (som i dag) er tellende. På den måten kan VM-teamene selv bestemme hvilke løp de ønsker å kjøre.

Ingen toppførere
Dette er trolig en fordel for Norge, ettersom det norske løpet skal gå en uke etter den svenske VM-runden. Men forslaget vil sannsynligvis bli forkastet ettersom noen av VM-rundene sannsynligvis ikke vil ha toppførere til start i det hele tatt.

PS. Les mer om Rally Norway i Vi Menn Bil som er til salgs denne uken.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning