South Swedish Rally:

NORDMENN MOT ELITEN

I dag starter EM-runden South Swedish Rally. De norske førerne Thomas Schie, Tord Linnerud og brødrene Thomas og Kristian Kolberg møter tøff motstand i Sverige.

Publisert Oppdatert

 

img

Justin Dale ble kåret til Englands beste rallykjører i fjor

og fikk prisen utdelt av Petter Solberg.

Det er ikke bare den svenske eliten som stiller til start, men også flere internasjonale stjerner. Ikke minst Justin Dale fra England som stiller til start i en Hyundai Accent. Dale ble i fjor kåret til Englands beste rallyfører og fikk prisen utdelt av Petter Solberg. Dale fikk også kjøre VM-finalen for Mitsubishi i fjor.

 

En annen som har kjørt mange VM-runder er Thomasz Kuchar, som stiller til start i en Ford Focus. Kuchard har kjørt flere VM-runder for Hyundai, og har også hevdet seg i toppen i norske vinterrally for et par år siden.

Svensk veteran i ledelse

Etter den første fartsetappen fredag var det utrolig nok den svenske veteranen Mats Jonsson som ledet. Vi sier utrolig fordi Jonsson kjører en gammel Ford Escort WRC. Nærmest Jonsson fulgte VM-veteranen Thomas Rådström. Rådström er nok favoritt blant de fleste, men det spørs om hans Toyota Corolla WRC er bra nok til å vinne.

 

En annen svenske som blir farlig er Andreas Eriksson i en Ford Focus WRC. Men når han debuterte med bilen i vinterens Rally Sverige totalvraket han bilen nesten med en gang.

img

Brødrene Kolberg stiller til start i South Swedish Rally

med hver sin Hyundai Accent WRC.

Nordmenn håper på topplassering

De norske deltakerne håper å hevde seg helt i toppen denne helgen. Thomas Schie åpnet best med en sjuendeplass på den første etappen, men han var bare noen sekunder foran Thomas Kolberg.

 

Tord Linnerud kjørte inn til 17. beste tid - foran Justin Dale. Kristian Kolberg i sin Hyundai er ikke på lista i skrivende stund.

 

-Målet er å bli beste nordmann og komme inn blant de fem beste totalt, sa Thomas Schie før start.

 

Resultater finner du på www.resultatservice.com

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning