NISSAN 350Z NISMO CONCEPT

NISSAN + PLAYSTATION = SANT

Den britiske Nissan-avdelingen har plukket i hyllene til den japanske motorsport-avdelingen i selskapet. Resultatet ble en unik 350Z med Playstation-aner.

Publisert Oppdatert

I anledning Goodwood Festival of Speed ville Nissan ha med en bil litt utenom det vanlige. 350Z var jo det naturlige utgangspunktet for Nissans showbil, og med en rekke biter fra selskapets kreative motorsportavdeling ble resultatet en ganske så oppsiktsvekkende bil.

Gran Turismo

Det er stylingpakken som gir de mest synlige endringene. Og det er nettopp dette som har den mest spesielle historien bak seg. Det ble nemlig designet av Polyphony Digital; selskapet som har laget de populære Gran Turismo-spillene til Playstation.

Nismo - en forkortelse for Nissan Motorsports - var så imponerte over Polyphonys virkelighetsnære grafikk at de gav spillprodusenten oppgaven med å tegne et komplett stylingsett til 350Z. Dermed kunne de se hvordan bilen ville se ut fra alle vinkler, og også hvordan dette ville bli når bilen kjørte.

Mer enn bare plast

Men plast er jo ikke alltid nok for å gjøre en bil god. Fire nitten tommers felger er på plass, og Z-en har fått et sportseksosanlegg med to store, ovale utblås. Understellet har fått en full Nismo-oppgradering med stivere oppsett og lavere bakkeklaring som resultat.

Også innvendig har britiske Nissan latt seg friste av Nismo-tilbudene. Gulvmatter og kickpaneler har Nismo-logo, og bilen har fått nye alcantara-trukkede seter med puter som er spesielt designet for å absorbere de vibrasjonene understellet vil videreformidle. Dessuten er girspaktoppen byttet ut med Nismos titan-kule.

Ikke akkurat billigsalg

Nissan påstår at denne bilen er et konsept, men alle delene er tilgjengelig gjennom britiske Nissan-forhandlere. Det koster riktignok sitt å pynte på 350Z: Regn med 30 000 kroner for stylingsettet, 13 000 kroner for eksosanlegget og 20 000 for felger uten dekk.

Men så blir det jo flott også da.

 

[email protected]

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning