DANSK DEBUT

NICOLAS KIESA TIL FORMEL 1:

I helgens Formel 1-løp i Tyskland får vi se en danske på startlista – Nicolas Kiesa som skal kjøre for Minardi.

IMG_3f279d47a733d.jpg
IMG_3f279d47a733d.jpg
Publisert Oppdatert
img

Nicolas Kiesa i aksjon i 1997.

Nicolas Kiesa får sin Formel 1-debut på Hockenheim nå til helgen, ettersom Antonio Pizzonia har blitt vraket av Jaguar. Minardi-fører Justin Wilson overtar for Pizzonia, og Kiesa tar over plassen til Wilson i Minardi.

 

Vi kan ikke vente oss noe knallresultat av Kiesa. For det første kjører han en langsom Minardi og for det andre er det aldri enkelt å debutere i Formel 1. Men det blir interessant å se hvordan han klarer seg mot sin mer meriterte teamkamerat Jos Verstappen.

Startet med gokart

Kiesa, som er født i 1978, startet som de fleste med gokart og vant blant annet det skandinaviske mesterskapet, før han begynte med Formel Ford i 1998. Hans første år i det britiske mesterskapet endte med tredjeplass, og i 1999 vant han.

 

img

Fra Formel 3000-seieren i Monaco i mai.

I 2000 avanserte han til det britiske Formel 3-mesterskapet, men fikk det ikke helt til å stemme. Heller ikke året etter gikk det særlig bra for dansken og han avsluttet sesongen i det tyske mesterskapet.

 

De to siste årene har han kjørt Formel 3000. Han vant løpet i Monaco i år, etter at svenske Björn Wirdheim stoppet opp før målstreken.

Støttet av Peugeot

Nicolas Kiesa har i alle år blitt støttet av Peugeot Danmark, selv om han ikke har kjørt Peugeot. Peugeot er tungt inne i dansk motorsport, og har eget team i det danske standardbilmesterskapet.

 

Kiesa får sine første runder på Hockenheim fredag morgen.

 

RELATERTE SAKER:

- Veien til Formel 1

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning