MITSUBISHI CONCEPT-X:

NESTE EVO-LANCER

Mitsubishi viser nå det som skal bli den neste Lancer EVO. Møt barske Concept X!

Publisert Oppdatert

Vi har tidligere vist dere Mitsubishis tegnede forsmak på neste generasjon Lancer. Nå er konseptmodellen klar, den skal vises på bilutstillingen i Tokyo om en måned, og Mitsubishi forteller oss også at dette er en forsmak på neste generasjon Lancer EVO.

Nye takter

Også Mitsubishi slår på stortromma på årets Tokyo-messe; de skal vise fram 17 modeller, hvorav Mitsubishi Concept-X og den nye Outlander ( som vi skrev om her) vel kan kalles de mest spennende.

Concept-X viser nye takter fra den japanske bilprodusenten. Formene er langt frekkere enn det vi har sett på en stund, med aggressive linjer, store luftinntak og spennende bruk av friske detaljer.

Mye aluminium

Concept-X har i følge produsenten fått en svært stiv struktur, og det barske karosseriet består av mye aluminium (blant annet i tak, panser, skjermer og dører) for lavere vekt og for å få tyngdepunktet så nær bakken som mulig.

Med et avansert hjuloppheng og et firehjulstrekksystem som er videreutviklet fra dagens EVOs allerede flotte system, blir vi lovet svært gode kjøreegenskaper.

Automat!

Konseptbilen har naturligvis en turbomatet toliter under panseret, og denne er koblet til en clutchløs, sekstrinns, automatisk styrt manuellgirkasse med sjaltehendler montert på rattstammen.

Mitsubishi sier i pressemeldingen at denne girkassen skal gi raskere og bedre girskift enn dagens girkasser, samtidig som den skal være mer effektiv og dermed også redusere effekttapet drivverket gir.

Hit i 2007?

Innvendig er det naturligvis sport som står i sentrum, men konseptbilen er også fullastet med elektroniske duppedingser for komfort og glede. En LCD-skjerm gir føreren all nødvendig informasjon, og de to i baksetet (jepp, konseptet er en fireseter) kan se på film på hver sin LCD-skjerm.

Neste generasjon Lancer skal komme på markedet om et par år, og da kommer også EVO-varianten. Vi gleder oss stort!

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning