Neppe ny trend

Ja, det skal visst nok bli en ny trend å lage slike biler, om vi skal tro Mercedes. Consept Ocean Drive vises i Detroit, men blir neppe noen trend i gata mi.

Publisert Oppdatert

SE BILDENE OG GLED DEG TIL ÅRETS DETROIT-MESSE

Sannheten om Consept Ocean Drive ligger i navnet. Det skal være en bil for de som bor i litt varmere strøk enn oss, og for de som har så mange soldager at et ståltak faktisk er i veien mesteparten av tiden. Vi snakker med andre ord om California, Dubai, kanskje den franske riviera, og lignende steder.

Selv om dette markedet ikke er blant de største, så er prestisjen blant denne type kunder stor. Mercedes vil gjerne ha de, og går derfor ut som en av de første til å lage en slik bil, og vi snakker om en bil for de rike.

Stolpeløs
Consept Ocean Drive er basert på S-klasse, men hvor taket er kappet, og det er montert et elektrisk drevet tak i kanvas. Bilen har fortsatt fire dører til tross for at det ikke er særlig med verken A, B. eller C-stolper å henge de på. Tenk deg om, og du kan antagelig ikke komme på noen andre kabrioleter med fire dører, uten noen form for takbøyler.

Mercedes-folket forteller at konseptbilen har tre hovedoppgaver. For det første å inspirere drømmer og fantasier. Deretter å gi designerne muligheten til å sette tanker og visjoner ut i levende live, og til slutt å få respons fra publikum om de er på rett vei, med tanke på design.

S-klasse basis
Bilen for øvrig er basert på en S600 i lang versjon, hvilket er en 12-sylindret sak. Det er lagt vekt på at taket skal foldes kjapt opp og ned, men samtidig stille. Deretter har de implementert varmesystemet for nakken, som vi også har sett i SLK. Her har de det på alle fire setene. Denne enkel, men geniale løsninger, gjør at man kan forlenge kabrioletsesongen betraktelig. I tillegg kan den være fin å ha på kjølige sommernetter. Utover dette har Consept Ocean Drive selvfølgelig alle andre fasiliteter som S-Klasse har å by på. En ting skal de definitivt ha for. Den er vakker!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning