Nåtidens fremtid

Ford har laget mange konseptbiler gjennomtidene. Ikke alle er like spennende som Airstream.

Publisert Oppdatert

Bill Ford så stolt ut når han stod på scenen i Detroit. Han trakk frem den ene morsomme godbiten etter den andre fra ermet. Airstream var nok den som kom overraskende på alle.

De amerikanske bilprodusentene har nå våknet på temaet hybrid, og alle kommer med hybridbiler, om enn i konseptformater til å begynne med. Airstream er en av de, og designen er selvfølgelig helt på jordet i forhold til et sluttprodukt, men når man først skal lage en konspetbil som er basert på teknikk, ikke bil i seg selv, så gjør det jo ingen ting om den er morsom og spennende å se på i tillegg.

En gammel kjenning
Designen er, som navnet tilsier, hentet fra den amerikanske caampingvognprodusenten Airstream. De laget vogner delvis basert på teknikk fra flybransjen, og har fått mange klengenavn i ettertid. Silver Bullet er et av de.

Med Airstream har Ford trukket bokonspetet inn i bilen, hvilket ikke er nytt i seg selv, for bobiler har vi da hatt i alle år. Det som derimot er nytt med Ford Airstream kjører på et system som Ford kaller HySeries Drive, som er et hydrogen brensellcelle system. Selve bilen drives av et Lithium Ion batteri som lades opp av nettopp brenselcellene. Vi får selvfølgelig ikke se denne teknologien på en god stund, i hvert fall ikke med et design som i Airstream.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning