Mye motor i liten bil

Renaults moroavdeling, Renault Sport, har gitt oss et pent knippe morsomme biler. Nå kommer lille Twingo i sprek og frisk Renault Sport-utgave.

Renault avduket Twingo Renault Sport ved samme anledning som de viste fram årets F1-bil.
Renault avduket Twingo Renault Sport ved samme anledning som de viste fram årets F1-bil.
Publisert Oppdatert

Bilder: Twingo Renault Sport
Mer: Sladdet seg til rekord i Twingo

Renault avduket forleden sin nye F1-bil utenfor Paris, og benyttet samtidig anledningen til å dra teppet av deres nyeste morobil for veien.

Renault Sport, som i den senere tid har stått bak godbiter som Mégane og Clio i skikkelig spreke og kjøreglade varianter, har tatt hånd om den lille Twingo. Som på de andre modellene, insisterer Renault på en litt snodig navngivning: Bilens fulle navn er Twingo Renault Sport, uten produsentnavnet foran.

Alle nyhetene fra bilmessen i Genève 2008

Liten bil - mye motor
Det bryr vi oss ikke om. For det er jo selve bilen som er interessant. Lille Twingo er ti centimeter kortere enn en Mini og femten centimeter kortere enn en Toyota Yaris. Men Renault Sport lover at den skal være skikkelig underholdende.

Understellet skal være fintunet og godt balansert for svingende moro, og veigrepet skal være imponerende. Og under panseret har den fått en 1,6-liter på 133 hk, som både skal by på godt drag i mellomregisteret og skikkelig spenst på toppen.

Med kompakte ytre mål og lav vekt hinter jo dette om en kommende GTI-bil i tråd med tradisjonene. Renault påpeker at den likevel skal være lett å ha med å gjøre i det daglige - men hele tiden morsom.

Barsk og bred
Tøff er den jo også blitt, med åpen front, ordentlig brede skjermbreddere, dype og brede sideskjørt og en mer sporty hekk med diger hekkvinge. Lav bakkeklaring og store hjul hører naturligvis med, og selv om det ikke sies noe om interiøret, har vi ingen grunn til å tvile på at det blir sporty.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning