VI OPPSUMMERER:

MOTORSPORTSÅRET 2003

Det beste året noensinne i norsk motorsport er snart over. Vi hadde mer enn Petter Solberg å glede oss over i 2003.

Publisert Oppdatert

Det er selvsagt ingen tvil om hvilken prestasjon som var den største i norsk motorsport i 2003. Petter Solbergs VM-tittel er den største enkeltprestasjonen i norsk motorsporthistorie. Petter var også den nest yngste VM-vinneren gjennom tidene og han har velfortjent blitt hyllet og premiert både i Norge og utlandet etter seieren. Selve hovedpremien fikk han på en premieutdeling i Monaco, der han nok en gang skilte seg ut.

 

Etter nyheten om at Richard Burns har fått svulst på hjernen, har vi spekulert i hvem Petter Solbergs nye teamkamerat skulle bli. Vi tok blant annet en prat med Markko Märtin som ikke vil utelukke Subaru. Men det ble til slutt den unge finnen Mikko Hirvonen.

 

Hvis Petter Solberg har vært presten i år, har storebror Henning vært klokkeren . Henning har fått mye oppmerksomhet og vi har skrevet mye om storebrors VM-planer dette året. Først prøvde han seg med Mitsbubishi, men ble vraket . Så trodde vi det kanskje åpnet seg en mulighet i Subaru . Til slutt ble det imidlertid Peugeot for Henning, og vi kom med nyheten om at han skulle kjøre på lag med en verdensmester .

 

Formel 1

Årets Formel 1-sesong har vært den beste på mange år. Før sesongen skrev vi her på Vi Menn Online at sporten ikke tålte enda en sesong som 2002 . Heldigvis ble det ingen reprise, og etter en nervepirrende sesong, ble det til slutt Michael Schumacher som vant VM for sjette gang i karrieren .

 

Det er mange unggutter der ute som drømmer om Formel 1 . Hvert år er det bare 20 førere som får sjansen, og veien dit 18940 er både lang, kronglete og ekstremt dyr.

 

Vi har også skrevet litt om mediedekning av motorsport her på Vi Menn Online. Vi mener folk bør slutte å klage over at det er lite motorsport i norsk media. Så bra som i USA, derimot, blir det nok aldri. De har nemlig sin egen TV-kanal med bare motorsport .

 

Og selv om vi er mektig imponert over Pål Anders Ullevålseter, synes vi det er litt urettferdig at Kenneth Gundersen ikke er den mest kjente motorsyklisten i Norge. Han ble tross alt nummer fem i motocross-VM denne sesongen.

 

Gode nordmenn

Det er ikke bare Kenneth Gundersen og brødrene Solberg som har utmerket seg i år. På vannet ble Bjørn Rune Gjelsten verdensmester igjen, og om noen år kjører han kanskje et "ordentlig" VM .

 

Stian Sørlie imponerte med å vinne en EM-runde i gokart og nå håper han på å få kjøre formelbil i utlandet i 2004. Flere norske rallykjørere gjorde det bra her hjemme, og de fikk prøve seg mot utenlandske stjerner i Sverige .

 

Tommy Rustad kom ikke på pallen i STCC, men det er ikke så rart, med den behandlingen han fikk av våre naboer i år. Før sesongstart var det mange spekulasjoner om hvilken bil Tommy skulle kjøre, og valget falt til slutt på Opel.

 

Allerede 1. januar braker det løs igjen med Pål Anders Ullevålseter i Paris-Dakar. Så er det rally-VM, Formel 1, STCC, Offshore, speedway - ja, det er nok å følge med på i 2004.

 

LES OGSÅ:

- Motorsportsåret 2002

- Motorsportsåret 2001

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning