Møt nye KITT

Knight Rider-spillefilmen kommer på kino neste år, og som i den gamle Knight Rider-serien har bilen KITT en svært viktig rolle. Her kan du se den nye KITT!

Justin Bruening får en grom bil å kjøre rundt i i den kommende Knight Rider-filmen.
Justin Bruening får en grom bil å kjøre rundt i i den kommende Knight Rider-filmen. Foto: © 2007 Ford Motor Company
Publisert Oppdatert

Bilder: KITT Ford Mustang Shelby GT500KR

De fleste kjenner vel til Knight Rider-serien, der David Hasselhoff kjørte rundt i en svært avansert Pontiac Trans Am. Serien ble spilt inn mellom 1982 og 1986, og har vel vært vist nærmest konstant på forskjellige TV-kanaler etter den tid.

KITT, som Pontiac´en heter, er en forkortelse for Knight Industries Two Thousand. Den hadde kunstig intelligens og kunne prate, og hadde ekstremt mye annen avansert teknologi i seg. Den kunne gjøre seg om til et angrepskjøretøy, toppfarten var drøye 480 km/t, den kunne kjøre selv - og det aller meste av dette er jo fortsatt ganske så utenkelig i en ordentlig bil.

Korte frister
Nå som Knight Rider blir film med Justin Bruening i en av hovedrollene - og kanskje en TV-serie også, dersom filmen blir godt mottatt de jo selvsagt ha en ny KITT. Valget falt på en Ford Mustang Shelby GT500KR, som jo er en ordentlig grom bil. "KR" betyr jo vanligvis "King of the Road", men med Knight Rider-filmen får det jo også en utvidet betydning. Og KITT står forresten nå for "Knight Industries Three Thousand".

Det hele begynte med en liten utfordring: den nye jubileumsutgaven av grom-Shelby-modellen - med 540 hk - kommer ikke på markedet før neste år. Men de tok med en førproduksjonsmodell til spesialbilbyggerne Galpin Auto Sports (GAS) i California. Og de fikk en uke på seg på å designe den nye KITT.

GAS la ned alt annet arbeid, og seks mann jobbet på fulltid med å forme den nye filmstjernen. Så ble KITT sendt videre til Picture Car Warehouse, som har bygd alle de andre KITT-bilene og mange andre stuntbiler.

Den perfekte bilen
På filmen får du se KITT i tre former: i heltemodus, i angrepsmodus, og i kamuflert versjon. Heltevarianten har standardbilens 540-hesters V8 under panseret, mens i angrepsmodus har den enda mer.

KITTs superdatamaskin kan hacke seg inn på omtrent hva som helst, og siden den er bygd opp av nanopartikler, kan den også skifte form og farge etter behov. Og den kunstige intelligensen gjør den til en perfekt politipartner; den er logisk, presis, og har all verdens kunnskap. Den er den ultimate bilen, og noen er selvsagt villige til å gjøre hva som helst for å få tak i den.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning