SPIONBILDER: BMW X5

Møt neste X5

Neste generasjon BMW X5 blir større, sterkere, mer komfortabel og mer fleksibel. Se hvordan den blir seende ut!

Publisert Oppdatert

Selv om det nå er sju år siden BMW X5 kom på markedet, er det få store SUV´er som er i nærheten av å gi samme kjøreglede. Den satte en målestokk da den ble lansert, og har holdt seg svært godt.

Imponerer fortsatt

Da den kom var X5 den første store firehjulstrekkeren som hadde kjøreegenskaper som minnet om en personbil; måten den store bilen oppfører seg på imponerer fortsatt.

Nye konkurrenter kommer stadig til; store og fleksible, komfortable og eksklusive. Og særlig på områder som fleksibilitet og opplevd kvalitetsfølelse merkes det at X5 tross alt begynner å dra på årene.

Kommer i år

Neste generasjon BMW X5 skal lanseres senere i år. Den blir større, den blir sprekere, den blir mer komfortabel, og den blir mer fleksibel, i følge våre kilder. Våre spionfotografer har kommet over den i nesten ukamuflert form, mens BMW-folket driver testing nær BMWs tyske hovedkvarter.

Designen blir som vi ser en slags videreutvikling av dagens X5, iblandet det vi ser på de øvrige BMW-modellene. Kraftige og markante linjer gjør at den skiller seg godt fra dagens X3 - som for øvrig snart kommer i oppgradert utgave.

For sju

Også den økte størrelsen i seg selv gjør at spranget blir større mellom X3 og X5. Dette vil BMW helt sikkert bruke som et argument for å øke prisene, og økt størrelse - som igjen som oftest betyr økt vekt - er jo heller ikke akkurat gunstig med tanke på norske registreringsavgifter.

Men den økte størrelsen gir også mer innvendig plass, både til folk og til bagasje - størrelsen på bagasjerommet i dagens X5 imponerer jo ikke spesielt. Mye tyder på at seteløsningen også blir mer fleksibel, og den blir også tilgjengelig med en tredje seterad. Altså får den plass til sju, om du vil.

- Fortsatt en kjøremaskin

Neste X5 får en lang rekke motoralternativer, fra bensin- og dieseldrevne rekkeseksere til store bensin-V8´er. BMW har nettopp begynt med turbomotorer igjen, og dette er sannsynligvis noe vi vil få se mer av i alle kommende BMW-modeller.

Toppmodellene av X5 blir tilgjengelig med luftfjæring, og naturligvis får bilene firehjulstrekk. Systemet blir antakeligvis av samme type som dagens - lavserie og låsbare differensialer skal visstnok være droppet på grunn av vekt og pris. Aktiv styring blir også tilgjengelig - noe som bidrar til at vi gleder oss til å kjøre nykommeren når den kommer.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning