SPIONBILDER: FORD MONDEO

Mondeo kjører

Ford tester nå neste generasjon Mondeo. Den blir både stor og flott.

44b687289f8e4.jpg
44b687289f8e4.jpg
Publisert Oppdatert

img

img

img

img

Slik antar våre illustratører at Mondeo blir seende ut.

Vi har tidligere vist spionbilder og skisser av nestegenerasjon Ford Mondeo. Ford driver for tiden med intensiv testingav bilen, og våre spionfotografer har selvsagt vært på pletten.

Fin basis

Som vi tidligere har skrevet, er neste Mondeobasert på samme konsern-plattform som de flotte S-Max og Galaxy.Våre foreløpige erfaringer med de bilene tyder svært bra; de godeog på grensen til sportslige kjøreegenskapene er i behold samtidigsom komfort og storbilfølelse er tatt noen skitt videre.

Den nye plattformen gjør at Mondeo vokser, både i lengde, bredde oghøyde. Mer innvendig plass og høyere grad av sikkerhet er blantfordelene dette medfører.

Dramatisk

Nå dreier spenningen seg hovedsakelig rundtutseendet. Ford har tidligere sagt at Mondeo blir noe dramatisk oghelt annerledes; at de vil gjøre noe som er like stort som da delanserte første generasjon Focus. En rekke elementer skal være tattmed fra det vakre Iosis-konseptet; sveipende linjer og kraftigedetaljer.

De store frontlysene, og markante griller i støtfangeren og igrillen kan vi skimte på disse spionbildene.

Ingen sedan

Det ryktes fortsatt at Ford ikke lenger vilbygge noen sedanvariant av Mondeo;  stedet skal en kombicoupéog stasjonsvogna være det du får tilbud om. De to MPV-variantene påsamme basis har vi jo allerede kjørt - og S-Max er påmarkedet nå - og andre modeller som en cab og en SUV vilkomme.

Mondeo blir fortsatt kun tilgjengelig med forhjulstrekk. Men ifølge Fords teknikere ser de stadig på hva datterselskapet Volvofinner på; om Volvo utvikler en firehjulsdrevet bil på denneplattformen skal du ikke se bort ifra at også Ford vil benytte segav dette.

Mange motoralternativer

Under panseret på den nye Mondeo kommer enlang rekke firesylindrete bensin- og dieselmotorer. Toppmodellenevil få den samme turbomatede rekkefemmeren på 225 hk fra blantannet Focus RS og S-Max, og den 2,7 liter store diesel-V6´en fraFord-/PSA-konsernenes samarbeidsprosjekt blir ogsåtilgjengelig.

Siden Mondeo blir en større og mer påkostet bil enn dagens modell,vil vi også anta at prisene øker. Regn med å se den ferdige Mondeopå neste års Frankfurt-utstilling, med salgsstart i 2008.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning