LAMBORGHINI MIURA CONCEPT:

MIURA ER TILBAKE!

Miura fyller førti år i år, og Lamborghini feirer dette med å vise et nytt Miura-konsept.

Publisert Oppdatert

Lamborghini Miura var noe helt spesielt da den ble vist for første gang på Genève-utstillingen i 1966. Og fortsatt - førti år etter - vinner den Marcello Gandini-designede bilen stadig kåringer av "verdens vakreste bil" i forskjellige blader, tv-programmer og slikt.

Moderne inkarnasjon

Og selv om enkelte kanskje får seg til å mene at utseendet er litt i særeste laget, er det vel mange av oss som har hatt et Miura-bilde på veggen. Rett og slett et klassisk mesterverk.

På Detroit-utstillingen som åpner om noen få dager, viser Lamborghini sin feiring av Miura. Og de har ikke gjort det på noen enkel måte; de har fått sin sjefsdesigner, italieneren Walter de´ Silva, til å designe en moderne inkarnasjon av legenden.

Tro mot legenden

- De siste to årene har jeg ofte drømt om å få redesigne Miura. Nå, takket være min nye posisjon som Lamborghini-sjefsdesigner, og den entusiastiske støtten fra Lamborghini-sjef Stephan Winkelmann, har jeg fått lov til å gjøre den drømmen til en realitet, sier de´ Silva i pressemeldingen.

Lamborghini Miura Concept er tro mot legenden, i alle de særegne, puristiske og flytende linjene. Alt er redesignet, men det er ingen tvil om at dette fortsatt er en Miura.

Produksjon virker sannsynlig

Lamborghini gjør det klart at dette - for øyeblikket - kun er et konsept, og det er ikke satt noen dato for produksjon. Men det ligger ganske klart i dagen at de vurderer produksjon av bilen.

Da vil den selvsagt få en V12, sikkert med godt over 500 hk. Firehjulstrekk hører moderne Lamborghini´er til, og vi kan nok regne med at mye av bilen blir bygget i lettvektsmaterialer som karbonfiber og aluminium.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning