MAZDA MX-5 ROADSTER COUPE:

Miata lukkes (på en måte)

Mazda har nå kastet seg på ståltak-trenden. Og det er faktisk MX-5 som får nedfellbart ståltak.

Publisert Oppdatert

Vi er veldig glade i Mazda MX-5 - det har vi i grunn alltid vært. Den er bygget for rendyrket kjøreglede, i samme tradisjon som de klassiske britiske sportsbilene.

Et herlig understell, kompakte mål, lav vekt, lite dilldall og en helt enkel takmekanisme der stofftaket kan åpnes eller lukkes på sånn cirka tre sekunder - selv i vanlig fart - har alltid kjennetegnet bilen.

Dagens MX-5 følger opp den fine tradisjonen; den byr på stor kjøreglede til en relativt behagelig pris.

Todelt ståltak

Ståltak-cabriolet´er har gjort åpne biler tilgjengelig for et større marked. I lukket form er de nesten som en hvilken som helst vanlig coupé, godt støydempet og godt isolert mot kulde. Et hardt tak som festes mot frontruta gjør også gode ting for hele bilens vridningsstivhet; en cab har jo ofte en tendens til å få en myk struktur.

Myk struktur er ikke noe problem for Mazda - MX-5 er et gjennomarbeidet og flott stykke ingeniørarbeid. Men nå skal Mazda altså vise bilen med et nedfellbart, todelt ståltak, som styres av elmotorer.

Stillere og varmere

Hvor mye dette gir i vektøkning, sier ikke Mazda noe om. Men noen kilo blir det nødvendigvis, og vi håper virkelig dette ikke får så stor innvirkning på de flotte kjøreegenskapene.

Til gjengjeld blir MX-5 Roadster Coupe en stillere og varmere bil, noe som kanskje ikke er så dumt likevel med tanke på vår relativt korte sommersesong. Nå ser riktignok Vi Menn Bil-redaksjonen på cab-sesongen som en god del lenger enn de tre sommermånedene, men

- Fortsatt lettvekts-moro!

Mazda lover oss i hvertfall at MX-5 med sammenleggbart ståltak fortsatt skal by på stor grad av kjøreglede, og at den fortsatt skal "spre moroa ved en lettvekts-sportsbil, uavhengig av været" i følge pressemeldingen. Vi krysser fingrene for at det stemmer.

Vi må forresten nevne det amerikanske navnet på Mazdas nye modell: Mazda MX-5 Power Retractable Hard Top. Vi håper inderlig de ikke setter hele modellbetegnelsen på hekken av bilen!

Mazda MX-5 Roadster Coupe skal avdukes på The British International Motor Show, som arrangeres i London fra 18. til 30. juli.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning