Messens nydeligste

Australske Holden viste bilmessens peneste i Detroit. Efijy er navnet, og er en konseptbil som minner om bibelens utsagn "fra evig tid, til evig tid".

Publisert Oppdatert

ALLE DETROIT-NYHETENE

Henvisningen til tidsbegrepet skyldes designen i Holden Efijy, som i utgangspunktet er et retrodesign. Likevel bærer den sterke visjoner om framtiden. Sett under ett er den antagelig bilmessens nydeligste bil. Det er nesten så man får lyst å sutte på den. Sykt, men like fullt lystbetont.

Mange navn
Ikke alle kjenner til Holden, men kan lettest forklares med at GM kaller bilene sine Chevrolet i USA, Opel i Europa, og Vauxhall i England. I Australia heter de Holden. Det er den Australske delen av GM som har laget Efijy, og det er gjort på entusiastisk grunnlag fra et designteam, med Richard Ferlazzo i spissen, som egentlig var dedikert til å lage Commodore.

30- tallet og 50-tallet
Bilen skal aldri i produksjon, selvfølgelig, men er litt av et skue. Å ta denne med til USA var selvfølgelig modig, for den er kommet til retrobilers hjemland, men her er det ingen som har noe å skamme seg over. Tvert om.

Designerne har hentet inspirasjon fra de store flåtene fra 30-tallet, og litt fra 50-årene. Bilen ble første gang satt på tegnebrettet i 1989. Hovedargumentet til designerne for å lage den, er i grunnen ganske morsom. "We're all car nuts".

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning