AUTO CHINA 2004

MER NYTT FRA KINA

Det er 14 år siden det første Auto China ble arrangert, men i år er showet større enn noensinne. Hittil i år har det kinesiske bilmarkedet økt med 29%, og det vokser for hver dag.

40d5e8c1d8ed1.jpg
40d5e8c1d8ed1.jpg
Publisert Oppdatert
Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Great Wall Hover

Fjorårets kinesiske bilmarked var 4,4 millioner biler. Den enorme økningen i kinesisk økonomi gjør sitt til at analytikerne snakker om 20 millioner solgte biler årlig i 2020.

 

Siden Kina ble åpnet for investeringer utenfra tidlig på 80-tallet, har utenlandske bilprodusenter alene investert over 30 milliarder dollar i landet.

I tillegg har Ford, VW og GM de siste ukene varslet enorme investeringer i landet. Til sammen skal disse tre store produsentene bruke om lag 13 milliarder dollar til de neste årene.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Yangtze River Sturgeon

Også luksusbiler

Blant de 1600 utstillerne på årets Auto China er også en rekke superbilprodusenter.

 

Markedet for svært kostbare biler har vokst minst like raskt som markedet for mer folkelige biler, og her finner vi både Rolls-Royce, Maybach og Aston Martin. Lamborghini og Spyker har også representanter blant de 600 utstilte bilene.

Som et eksempel på hvor enormt det kinesiske markedet er, kan vi nevne at DaimlerChrysler nå skal bygge ut forhandlere i småbyene rundt omkring i landet. I kinesisk målestokk betyr dette å gå inn i byer med et par-tre millioner innbyggere.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Chinese Dragon

Hover fra Great Wall

Men vi synes det er de kinesiske bilmerkene som fortjener omtale når vi først snakker om Auto China.

 

Great Wall Motors må sies å ha et av de mer interessante bil-merkenavnene her i verden. De har tidligere produsert rimelige SUV'er og pickup'er for det kinesiske markedet, og viser nå sin nye Hover.

Hover skal ifølge Great Wall Motors være en CUV - som står for City Utility Vehicle. Bilen er basert på velprøvd Suzuki-mekanikk, og Great Walls mål er at den skal bidra til å øke produksjonen fra 100 000 til 300 000 biler årlig.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Chery New Crossover

Sport og prakt fra Chang'an Automotive

Chang'an Automotive har tidligere bygget enkle biler for folket, basert på ulike Suzuki-modeller. Nå viser de nye takter, ved å lansere to spennende biler på Auto China-utstillingen.

Bilen med det prangende navnet Yangtze River Sturgeon skal være fremtidens MPV, og roadsteren Chinese Dragon skal by på en sportslig opplevelse og gode ytelser med en 3,2-liters V8 under panseret.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Heibei Fuqi 6500

MPV og 4x4

Chery Automobile introduserer sin linjelekre syvseter med det kreative navnet New Crossover. Denne skal bli tilgjengelig med flere motoralternativer, og har muligheter som navigasjonsanlegg og dvd-spiller på ekstrautstyrslisten.

Til slutt vil vi nevne at Hebei Zhongxing Automobile Co. Ltd. nå viser en oppgradert versjon av sin sterkt Land Cruiser-inspirerte Fuqi - en bil som visstnok blir ansett som Kinas offroad-konge. Nykommeren bærer navnet Fuqi 6500, og drives av en 2,4-liters Mitsubishi-motor med 125 hk.

 

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning