Mer film i baksetet

I fjor kjøpte nordmenn rekordmange 75 000 dvd-spillere som kan brukes i bil. Det kan gjøre veiene tryggere.

DVD i bilen har tatt helt av. Alle skal ha det.
DVD i bilen har tatt helt av. Alle skal ha det. Foto: dingo
Publisert Oppdatert

Salget er nesten fordoblet på ett år, viser tall fra Elektronikkbransjen.

- Barna blir roligere når de ser film i baksetet, og det kan være med på å gjøre kjøreturen tryggere. Når barna ikke krangler og maser, kan mor og far konsentrere seg om trafikken, sier lyd- og bildesjef Alf Leifseth i Expert.

Trygt med fjernkontroll
Dvd-spillerne er blitt mindre, bedre og billigere de siste årene. Nå får du kjøpt en god dvd-spiller til baksetet for noen få hundrelapper.

- Noen av spillerne har fjernkontroll, slik at foreldrene kan styre dem fra forsetet uten å lene seg bak i bilen. Dermed unngår du unødvendig romstering, sier Leifseth.

De fleste dvd-spillere har høretelefoner.

- Barnefilmer kan være ganske støyende. Med høretelefoner slipper de voksne å bli forstyrret mens de kjører. Også det vil jeg tro hjelper på sikkerheten, sier Leifseth.

Mer underholdning
Ikke alle ønsker at barna skal se film i baksetet. Det finnes annen god underholdning som sørger for at barna får en hyggelig biltur.

- Før du kjører hjemmefra bør du sjekke at barna har med seg favorittmusikken sin og lesestoff og leker de setter pris på. Et spill eller en lydbok kan også være en god idé, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk.

Men det viktigste er fortsatt at alle i bilen er riktig sikret, mener hun.

Elektronikkbransjen regner med at det i år vil bli solgt mer enn 100 000 dvd-spillere som kan brukes i bil.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning