Med plass til bikkja

Mercedes-Benz driver nå hardtesting av stasjonsvognvarianten av C-Klasse. Våre spionfotografer har knipset den – i direkte duell med sedanen.

Stasjonsvogna testes nå sammen med sedanen, slik at Mercedes-Benz-teknikerene kan finpusse kjøreegenskapene. Den skal jo ikke være veldig annerledes å kjøre.(Foto: Automedia)
Stasjonsvogna testes nå sammen med sedanen, slik at Mercedes-Benz-teknikerene kan finpusse kjøreegenskapene. Den skal jo ikke være veldig annerledes å kjøre.(Foto: Automedia) Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert

Det er ikke akkurat noen overraskelse at Mercedes-Benz skal lansere en stasjonsvognutgave av C-Klasse. De følger tradisjonen, og skal presentere den for publikum på høstens Frankfurt-utstilling.

Her testes stasjonsvogna rygg-til-rygg mot sedanen; de vil jo ikke at bilen skal være så veldig annerledes å kjøre. Under skallet blir alt det samme, med bensinmotorer fra 156 til 272 hk og dieselmotorer fra 136 til 224 hk.

Passe stor
Selv om stasjonsvogna får en sterkt skrånende taklinje, vil vi anta at ingeniørene har tatt hensyn til at det skal sitte noen i baksetet. Takprofilen er jo om lag den samme som på sedanen, og der fungerer det i hvertfall fint.

Noen voldsom lastefrakter blir den imidlertid ikke, men det er jo heller ikke meningen.

Mercedes-Benz driver for øvrig også med testing av en C 63 AMG i stasjonsvognutgave. Denne voldsomme kjøremaskinen får riktignok en noe snillere versjon enn de øvrige 63 AMG-modellene (der den har 525 hk!), og antas å få mellom 400 og 420 hk et sted.

SE BILDENE HER

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning