SPIONBILDER: BENTLEYS SUV

Med Bentley til skogs!

Våre spionfotografer har kommet over en særdeles merkelig Porsche Cayenne. Under skallet er den nemlig en Bentley! Og kanskje vi også igjen får en Lamborghini-SUV?

Publisert Oppdatert

Det er vanlig at bilprodusenter prøver å skjule nye modeller mens de blir testet på mer eller mindre offentlig vei. Det hender også fra tid til annen at bilene som testes blir forkledd som noe helt annet, noe som ikke avslører noe som helst av design, teknikk eller proporsjoner.

Mindre vanlig er det at en bilprodusent "låner" et komplett skall fra en annen bilprodusent, og bruker dette som skalkeskjul under utvikling og testing av en ny bilmodell. En slik "hybrid" kalles en mule.

Porsche

Denne Porsche Cayenne´n som våre spionfotografer har tatt bilder av, ser unektelig noe spesiell ut. Men med tanke på at Porsche ikke bare lever av å produsere og selge biler - de har store inntekter fra utvikling av forskjellige komponenter for andre firmaer - er det kanskje ikke så merkelig likevel.

Volkswagen og Porsche har svært nære bånd, og Porsche er den største enkeltaksjonæren i Volkswagen - nylig ble det avgjort at Porsche kjøper seg enda mer inn i Volkswagen, og med de nye aksjene eier de 25,1 prosent.

Tre halvsøsken

Volkswagen Touareg, Audi Q7 og Porsche Cayenne deler som kjent basis. Og Volkswagen eier Bentley. Bentley har tidligere uttalt at de ønsker å ha en bredere basis - med andre ord flere bilmodeller - og en SUV kan jo passe fint til det aristokratiske og sportslige imaget til den britiske bilprodusenten.

Derfor virker det naturlig at Porsche er tungt involvert i utviklingen av en SUV for Bentley, basert på den samme plattformen som de tre nevnte modellene. En fjerde modell på denne basisen vil jo også bidra til ytterligere muligheter for å fordele utviklings- og produksjonskostnader.

Lamborghini-SUV!

Ryktene skal også ha det til at Audi-eide Lamborghini igjen tenker på å ha en SUV i modellsortimentet. Lamborghini har tidligere hatt den ekstreme LM002 på programmet; den ble produsert i 301 eksemplarer mellom 1986 og 1993, og med en 450 hk sterk, 5,2-liters V12 gjør den digre, tunge og mildt sagt særegne SUV´en et heftig inntrykk også i dag.

En Bentley-SUV vil bruke en noe modifisert utgave av hjulopphenget til de tre halvsøsknene, og motoralternativene vil bli Arnages 6,75-liters V8 på 475 hk og Continental GTs seks liter store V12 med 560 hk.

Eksklusiv

Hvordan den blir seende ut, det vet vi ingen ting om ennå. Automedia forsøker seg med en modellering som blander dagens Bentley-design med de vanlige SUV-elementene, men dette er bare en gjetning. Det som er sikkert, er at den kommende Bentley-SUV´en - dersom den blir realitet - skal være en av de aller mest påkostede og eksklusive SUV´ene på markedet, samtidig som de vil holde på sine sportslige tradisjoner.

Med andre ord perfekt for en britisk Lord som liker å kjøre bil.

[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning