TESTRAPPORT:

MCLAREN IMPONERER

Formel 1-ferien er over og testingen er allerede i full gang. Så langt er det McLaren som er raskest med sin nye bil.

Publisert Oppdatert

De siste dagene har det vært mest aktivitet på Jerez i Sør-Spania og det er McLaren som dominerer. Testfører Pedro De La Rosa var raskest onsdag med tiden 1.17.1 - over halvsekundet foran Fernando Alonso i Renault.

 

Dette er godt nytt for McLaren som har slitt med en gammel bil. Egentlig skulle de debutere med ny bil midt i sesongen, men den klarte aldri krasjtestene, så derfor ble de i prinsippet kjørende med en ett år gammel bil hele sesongen.

 

Nå er de imidlertid tidlig ute med sin MP4-19 og har fått et viktig psykologisk overtak, selv om det er lenge igjen til sesongstart.

Williams tester motor

McLaren er det eneste teamet som har en helt ny bil på testingen. Williams har testet motoren for neste år, men bilen er den samme som de har kjørt med i år.

 

På onsdag kjørte testfører Marc Gene inn til tiden 1.19.6, men han fokuserte mer på å kjøre en hel løpsdistanse enn på å få best mulig rundetid.

 

BAR-Honda tester en såkalt hybrid, en krysning mellom den gamle og den nye bilen. Den har gått overraskende bra på testing, og onsdag kjørte Jenson Button inn til 1.18.5 - femte beste tid.

Ho Pin Tung har testet en
Formel 1-bil for første gang.

Asia kommer

Asia stiller med bare én Formel 1-fører til neste år - japanske Takuma Sato som kjører BAR. Men flere er på vei, og denne uken har Satoshi Motoyama testet for Renault. Motoyama vant i år Formula Nippon - japans svar på Formel 3000. Han kjørte også inn til en respektabel tolvte tid på testingen onsdag.

 

En annen asiat som nå har fått sjansen i en Formel 1-bil er kineseren Ho Pin Tung. Ho Pin Tung vant det asiatiske Formel BMW-mesterskapet i år. Han har testet for Williams-BMW, men det foreligger ingen tider fra hans testkjøring.

 

Selv om det meste dreier seg om testing om dagen, har det også skjedd andre ting. Det er nå klart at østerrikeren Christian Klien blir teamkamerat med Mark Webber i Jaguar til neste år. Klien har i år kjørt det europeiske F3-mesterskapet og han har tung finansiell støtte fra Red Bull.

 

Christian Klien er den nye andreføreren i Jaguar.

Trolig vil vi også få se Nick Heidfelt i Jordan neste sesong. Enn så lenge har han skrevet en testkontrakt for i vinter, men trolig kjører han også hele neste sesong for teamet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ:

- Som far så sønn

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning