SPIONBILDER: FORD D-MAX:

MAXI-FORD FOR SJU

Her er spionbilder av det som skal overta etter Ford Galaxy. Møt D-Max!

430252ca14ab5.jpg
430252ca14ab5.jpg
Publisert Oppdatert

Våre spionfotografer har igjen vært på tokt, og nå har de fanget neste generasjon Ford Galaxy med kameralinsene.

Ford Galaxy - og de så godt som identiske søsknene Seat Alhambra og VW Sharan - begynner jo å dra på årene. De er fortsatt fine biler, men de mange gode, nyere konkurrentene gjør livet vanskelig for dem.

SAV Concept

img
img
Galaxy-etterfølgeren - som det her er bilder av - skal ha med seg trekk fra konseptbilen SAV Concept som ble vist på årets Geneve-show. Ford hevder at den gode mottakelsen konseptbilen var startskuddet for satsning på en ny MPV, og vi håper i hvertfall at noen av de friske linjene blir med videre i prosessen.

Ford D-Max - som bilen sannsynligvis vil hete når den kommer på markedet en gang til neste år - skal leveres med to eller tre seterader etter kundens ønske, og dermed ha plass til sju ved behov.

Neste Mondeo

D-Max er basert på neste generasjon Mondeo, og Ford lover at bilen skal ha mer personbilaktige kjøreegenskaper enn Galaxy. Denne plattformen skal også brukes som basis for blant annet neste generasjoner av Land Rover Freelander og Mazda 6, den kommende Volvo XC50, og neste generasjon Jaguar X-Type.

Dermed er det vel gitt at også D-Max kan bli tilgjengelig med firehjulstrekk - så sant ikke seteløsningen i bilen eller markedsføringsavdelingen hos Ford sier noe annet, da


img
img
Under panseret vil vi finne en rekke velkjente motorer fra Ford-konsernet, blant annet Volvos bensin-rekkefemmere med og uten turbo, tolitere på bensin og diesel, og den flotte 2,7-liters diesel-V6´en som vi blant annet finner i Jaguar, Land Rover og Peugeot.

Enda en MPV?

Nå skal det legges til at Galaxy kanskje får leve noen år til i sin nåværende form - samtidig som D-Max skal selges. Da de viste SAV-konseptet sa nemlig Ford at denne ville passe inn et sted mellom Mondeo og Galaxy. Kanskje er det også en større Ford-MPV på vei?

Vi vet i hvertfall at den kompakte, Focus-baserte C-Max snart kommer i ny tapning, og at Ford også vurderer muligheten for å igjen bygge en større og mer luksuriøs - en mulig arvtaker til Scorpio, kanskje? Sistnevnte vil da også danne en naturlig basis for en stor MPV.

 

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning