Luftig på tre hjul

Ikke for skummel - ikke for harry. Her kommer noe spesielt for deg som vil ha en kjøreopplevelse i frihet.

Bombardier tester ut en trehjulsmotorsykkel med to hjul foran og en tusenkubikks V-twin på 130 hk som driver bakhjulet. Foto: Automedia
Bombardier tester ut en trehjulsmotorsykkel med to hjul foran og en tusenkubikks V-twin på 130 hk som driver bakhjulet. Foto: Automedia Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert
Foto: Automedia
Foto: Automedia Foto: © Automedia

Å kjøre MC byr på en enorm frihetsfølelse. Men vi kan jo forstå at noen ønsker den økte stabiliteten flere hjul gir. En åpen bil kan også gi store gleder, men blir kanskje litt for innelukket for en del. Dessuten blir de aller fleste biler trege sammenliknet med en motorsykkel. En trike kan framstå som en fin kombinasjon - da holder det med førerkort på bil, også.

BIL: SE VÅRT FOTOGALLERI

Stabil og hårete
Men om du ikke helt har lyst på en trike heller, av en eller flere grunner, kan Bombardiers nyeste prosjekt være noe for deg. Det kanadiske selskapet driver til daglig med snøscootere, tog, ATV´er og små fly. Men de eier også Rotax, som blant annet lager MC-motorer for BMW og Aprilia.

Bombardier tester ut en trehjulsmotorsykkel med to hjul foran og en tusenkubikks V-twin på 130 hk som driver bakhjulet. Rykter skal ha det til at den er utstyrt med ABS-bremser og ESP, og at den blir tilgjengelig med en trinnløs girkasse. Og den skal visstnok gi samme hårete kjøreopplevelse som en sprek motorsykkel.

På bilførerkort
Den prototypen vi ser bilder av her, har forresten girskift ved beinet og separate bremser foran og bak, akkurat som på en MC.

Trehjulingen skal etter planen vises til publikum i begynnelsen av februar, og den kommer til Europa på vårparten. Og jada, alt tyder på at også denne kan kjøres med billappen. Prisen antas å havne på drøye 120 000 kroner pluss avgifter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning