Litt røffere familiebil

Skoda Roomster er – til tross for den kompakte størrelsen – en praktisk, rommelig og velegnet familiebil. Nå kommer den i en versjon beregnet for folk med litt røff vei.

Publisert Oppdatert

For litt siden kunngjorde Skoda at de skal lage en røffere variant av Octavia i firehjulsdreven stasjonsvognutgave. Octavia Scout kommer på nyåret, med høyere understell enn standardbilen, nye støtfangere, sideskjørt og skjermbreddere i ulakkert og mer motstandsdyktig utførelse, og en omfattende utstyrspakke.

Volkswagen-konsernet, som jo eier Skoda, har også brukt denne framgangsmåten på noen VW-modeller, og flere er på vei. Nå får også Roomster denne behandlingen; neste år kommer Roomster Scout.

Brøytet inne?
Den røffere Roomster-varianten har fortsatt framhjulstrekk, men den har fått 41 millimeter høyere understell. Også Roomster Scout får skjermbreddere, beskyttelsesplater på sidene, og støtfangere med integrerte "skliplater" - alt i et ulakkert plastmateriale som vissnok skal tåle en støyt. Sammen gjør dette at Scout-varianten burde takle både dårlige veier og en brøytekant i ny og ne.

Blant standardutstyret kan vi nevne 16-tommers felger, mørke ruter og egne interiørfarger i tillegg til det en vanlig Roomster har. Fire motoralternativer blir tilgjengelig fra introduksjonen - som vi antar blir rundt sommeren: to bensinmotorer på henholdsvis 1,4 l/86 hk og 1,6 l/105 hk, og to dieselmotorer på 1,4 l/80 hk og 1,9 l/105 hk. Den største bensinmotoren kan også kombineres med en sekstrinns automatkasse.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning