Mye motordur i norske medier:

LITE MOTORSPORT?

Titt og ofte hører vi klaging over at det er så lite motorsport i norske medier. Sannheten er en helt annen. Etter mine mange reiser i utlandet, tør jeg påstå at Norge er et av de landene med mest motorsport i avisene og på tv.

Publisert Oppdatert

Med 150 reisedager i året, leser jeg mange utenlandske aviser og ser mye utenlandsk tv. Rallyførere kommer praktisk aldri på førstesiden av de største avisene, selv etter en VM-seier, bortsett fra i Finland, Estland - og Norge. Petter Solberg kan vi lese om side opp og side ned i aviser og blader, og vi ser ham på tv nesten hver eneste dag.

 

Formel 1 er naturlig nok stort i England og i mange andre land. Men Formel 1 er stort i Norge også. VG og Dagbladet har nesten alltid en side Formel 1-stoff mandagen etter et løp, og TV 2 har sendinger fra hvert eneste løp. Det er ganske unikt i et land som er totalt fritt for F1-tradisjoner.

 

Det er ikke bare Petter Solberg som jevnlig er å se i norske medier. Bjørn Rune Gjelsten i offshore er også et fast innslag i norske aviser og på tv. Rune Holta kan du se kjøre speedway på TV2 og EM i rallycross blir vist på NRK2.

 

TV3s "Motorsport" viser mange klasser i alle typer motorsport, og jeg tror ikke så mange andre land bruker tv-tid på mesterskap som er på samme nivå som NM i rallycross.

Tommy Rustad

Motor-søndager

I tillegg til de norske kanalene, får de fleste nordmenn inn TV4 og der kan vi se Tommy Rustads kamp i STCC. Noen søndager kan man nesten sitte og se motorsport på TV hele dagen.

 

Sist søndag startet jeg med å se STCC på TV4, før jeg umiddelbart slo over til TV3 med NM i Special Saloon. Etter det fikk jeg med meg slutten av Speedway på TV2, før direktesendingen fra Formel 1 begynte på samme kanal.

 

Etter det kunne jeg kose meg med roadracing, NASCAR og Champ Car på Eurosport. Dagen ble rundet av med DTM på svensk TV. Da hadde jeg fått nok motorsport for en stund

 

RELATERTE SAKER:

- Drømmekanalen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning