Lekker, sporty og sprek

Hyundais nyeste coupékonsept hinter om en kommende grombil, med over 300 hk og drift på bakhjulene.

Den linjelekre 2+2-seteren kommer på markedet i 2009.
Den linjelekre 2+2-seteren kommer på markedet i 2009.
Publisert Oppdatert

Bilder: Hyundai Genesis Coupé

Hyundai forsetter jobben med å ta for seg segment for segment, og snart lanseres den store, luksuriøse sedanen Genesis på det amerikanske markedet. Bilen, som er både påkostet og elegant, har en 4,6-liters V8 på over 300 hk som driver bakhjulene. Og den skal konkurrere mot biler som Mercedes-Benz S-Klasse og Audi A8 - og ikke minst store, amerikanske luksusflak.

For litt siden kunne du se skisser av Hyundais neste skritt her på vimenn.no; en lekker coupé med klare sporty hint.

Tøff, sprek og kjapp
Nå, på Los Angeles Auto Show, presenterte Hyundai den flotte coupéen i virkelig form. Genesis Coupé-konseptet har en 3,8-liters V6 med over 300 hk. Kreftene går via en manuellsjaltet sekstrinnskasse og driver bakhjulene, og sender den flotte 2+2-seteren til 100 km/t på under seks sekunder.

- Genesis Coupé er den mest spennende og mest emosjonelle Hyundai til nå, sier John Krafcik, visepresident for produktutvikling i Hyundais USA-arm, i en pressemelding.

- Når den kommer på markedet i 2009, vil den gi masser av kvalitet, opplevelse, kjøreglede og kraft for samme pris som svakere og mindre biler, fortsetter han.

Blir som den er
Konseptbilen er jo bygd nettopp som et konsept, men Hyundai sier ganske så klart at det meste vi ser her - sannsynligvis med unntak av alle karbonfiberbitene - skal finne veien til produksjonsbåndet.

Hyundai vil tydeligvis ikke la noe segment være urørt, og vi kan ikke annet enn å glede oss over det vi ser.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning