Peugeot 207 Spider:

Leketøy på 207-basis

For en stund siden fikk vi se en trehjulet maskin med hint om den kommende Peugeot 207. Nå viser Peugeot en firehjulet variant over det samme temaet.

Peugeot 207 Spider
Peugeot 207 Spider
Publisert Oppdatert

Peugeots trehjulede 20Cup-konsept var spesiell. 207 Spider-konseptet er heller ikke noe dagligdags; en liten, åpen og tungt racinginspirert bil.

Karosseriet består kun av ni deler, noe som skal redusere reparasjonskostnadene når ting går galt. De to diffuserne - en i fronten, en i hekken - fungerer sammen med en helt flat underside, og gir så stort marktrykk at bilen ikke trenger noen hekkvinge. Hekkvingen har jo også en tendens til å få juling i racing.

Egen racingserie
Motoren og girkassa er plassert i hekken, og bilen skal være laget for å gi "intens og genuin kjøreglede" i følge pressemeldingen. Og de fleste tekniske bitene er faktisk hyllevarer hos Peugeot - noe fra 206, noe fra 207, og noe fra 407.

Bilen skal faktisk brukes, i første rekke skal den kjøre oppvarmingsrunder før Le Mans Series. Peugeot vil også lage en egen racingserie for bilen. Den tilfredsstiller derfor alle sikkerhetskravene i racing.

Turbomotor og 720 kg
Motoren er en turbomatet 1,6-liter på 175 hk og 240 Nm, som er utviklet i samarbeid med BMW. Denne blir etter hvert å finne i 207-toppmodellen RC, og i Mini Cooper S. Denne er koblet til en sekstrinns sekvensiell dogbox, som styres ved hjelp av hendler bak rattet. Med kun 720 kg å dra på burde dette gi hyggelige prestasjoner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning