Lang, lav og sporty

Selv om Peugeot ga 307 en ansiktsløftning for ikke så lenge siden, nærmer etterfølgeren seg med stormskritt.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Publisert Oppdatert

Den opprinnelige planen til Peugeot var å lansere 307-etterfølgeren - som naturligvis får navnet 308 - i 2008. Men i følge våre kilder har franskmennene bestemt seg for å framskynde lanseringen, og de skal vise 308 på neste års Frankfurt-utstilling.

Mer sporty - og kommer som "SUV"
308 følger trenden, og blir litt lengre enn 307. Samtidig blir den litt lavere, for en mer dynamisk og sporty profil. Den kommer i utgangspunktet som tre- og femdørs kombicoupé, men både stasjonsvogn, en MPV-variant og en cabriolet med sammenleggbart ståltak vil følge.

Ryktene skal også ha det til at Peugeot vi gjøre noe av det samme som Volkswagen nettopp har gjort; å lansere en SUV-liknende "Cross-308" med høyere bakkeklaring og røffere styling. Men også denne får kun forhjulstrekk.

Kjente motorer, pluss en ordentlig sprek
Under panseret får 308 en stor rekke bensin- og dieselmotorer - de fleste av dagens 307-motorer blir med videre i mer eller mindre uendret form. Den blir også tilgjengelig med PSA-konsernets flotte 2,2-liters diesel på 173 hk, og den 1,6 liter store BMW-samarbeidsmotoren som blant annet brukes i den nye Mini med alt fra 75 til 170 hk. Sistnevnte motor er turbomatet, og burde gjøre 308 til en morsom tass.

Peugeot har jo også gode tradisjoner på å lage toppmodeller som virkelig setter kjøreglede i fokus. Våre kilder snakker om en 308 RC med 210 hk, men denne vil komme noen år etter introduksjonen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning