Konseptbilens skaper

Det levner liten tvil om hvem som er konseptbilenes konge gjennom tidene. Chrysler har i en årrekke vist oss bil, etter bil, etter bil. Nå kommer de med minst to til.

Foto: © 2006 DaimlerChrysler
Publisert Oppdatert
Foto: © 2006 DaimlerChrysler

Når jeg sier minst to til, så er det fordi det er disse to som er annonsert. Klok av erfaring vet vi at det som regel popper opp noen overraskelser også, så ikke bli forundret om det i Detroit kommer flere konsepter på løpende bånd.

Chrysler Nassau
Chrysler har hatt gigantisk suksess med sin 300C, både i sedan og stasjonsvognutgave. Selv om suksessen ikke har vært like formidabel i Europa som i USA, så har den ikke gått upåaktet hen her heller.

Med selvsikkerheten fra denne inntakt, har Chrysler nå hoppet på trenden om å lage coupe-lignende sedaner. Nassau blir nettopp det, en fireseters coupe med fire dører. Heller ikke Chrysler legger skjul på et at dette er en bil som er tiltenkt markedet i en tilnærmet lik versjon. Om de fortsatt lykkes på tegnebrettet får vi først svar på når bilen vises i Detroit i januar.

Jeep Trailhawk
Men Chrysler har også et merke til å ivareta, Jeep. Med Trailhawk viser de frem en bil som skal være et bindeledd mellom den urtypiske offroad'eren Wrangler, og den mer sofistikerte luksus-SUV'en Grand Cherokee. Den har arkitektur og drivlinje fra Wrangler, men får et karosseri og interiør som skal være mer levelig for flertallet enn det Wrangler har å tilby. Med andre ord, mer i retning Grand Cherokee. Uten å vise det på skissene, så skal Trailhawk by på luft i håret. Om det er store takluker, eller kanvasløsninger, får vi vite første uken i januar. Ja, nettopp, på bilmessen i Detroit.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning