Kompakt stjerne-SUV

Det mer påkostede kompakt-SUV-segmentet får snart en ny utfordrer; Mercedes-Benz kommer på banen med en krympet GL.

GLK får en markant design, i samme stil som den digre GL-Klasse. Foto: Automedia
GLK får en markant design, i samme stil som den digre GL-Klasse. Foto: Automedia Foto: Automedia, Inh. Andreas Conradt
Publisert Oppdatert

Kompakt-SUV-segmentet er jo enormt, både hva kunder og konkurrenter angår. Og det kommer stadig flere kompakt-SUV´er på markedet.

Premium
De fleste produsentene har imidlertid konsentrert seg om massemarkedet, og i våre øyne er det bare BMW X3 og Land Rover Freelander som kan kalles premiumbiler i denne klassen. Altså biler som gir noe ekstra på godfølelse-skalaen, både hva komfort, ytelser og generell opplevelse angår.

Mercedes-Benz vil naturligvis ikke la dette segmentet seile sin egen sjø, og som vi tidligere har skrevet skal de utvide sin allerede svært omfattende modellportefølje med en kompakt SUV. Våre spionfotografer har knipset bilen på test.

Spionbilder: Mercedes-Benz GLK
Frankfurt 2007 - Alle bilnyhetene

Krympet GL
Bilen får navnet GLK, altså det som Mercedes-Benz-tradisjonen tro er en GL-Klasse i "Kurz" (kort) versjon. Den blir jo naturligvis noe annet enn en avkappet GL-Klasse, men får design i samme stil som kjempestorebroren.

Under det barske skallet har den teknikk fra den nye C-Klasse, og du kan regne med at de tar med seg de største motorene over i SUV´en. Dette betyr for eksempel en 3,5-liters bensin-V6 på 272 hk, og en AMG-variant med en 6,2-liters suge-V8 på 457 hk under panseret.

Påkostet
Vi regner jo også med at den blir tilgjengelig med et knippe sterke dieselmotorer, og også noen firesylindrete bensinmotorer med kompressormating. Alle GLK´ene får firehjulstrekk og en sjutrinns automatkasse.

Interiøret blir av den påkostede typen, med mye utstyr for høy grad av komfort og sikkerhet. Og du kan også regne med at prislappen blir i den høyere divisjonen når bilen kommer på markedet i 2009.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning