Kompakt og rommelig folkefrakter

Om du vil ha en kompakt bil med god plass til folk og bagasje, kan Peugeots kommende bil være verdt en kikk.

Bipper Tepee er kompakt, men skal fortsatt ha mye innvendig plass takket være stor høyde og bredde.
Bipper Tepee er kompakt, men skal fortsatt ha mye innvendig plass takket være stor høyde og bredde.
Publisert Oppdatert

Bilder: Peugeot Bipper Tepee

Peugeot får snart en ny, kompakt pakkefrakter som heter Bipper. Bilen, som er utviklet i samarbeid med Citroën og Fiat, får også søskenmodeller fra de to nevnte bilprodusentene.

Bilen er en liten skapbil, i utgangspunktet beregnet for varetransport. Den har skyvedører på sidene og delt bakluke, og lav lasteterskel skal gjøre det lett å utnytte det store lasterommet.

Robust og rommelig
Bipper er bygd for å være robust og lett å ha med å gjøre, både når det gjelder kjøring og manøvrering på trange steder, og når det gjelder å utnytte bilens lasteegenskaper.

Slike høybygde, rommelige og samtidig kompakte biler kan jo gjerne også bygges om til å bli fine personbiler, og Peugeot viser nå Bipper i Tepee-variant. Tepee er navnet de setter på folkefraktermodellene av sine kommersielle biler, som vi tidligere har sett på den store Expert Tepee.

Lettlastet
Bipper Tepee har store vindusflater og høyt tak. Høye dører bidrar også til å gjøre både innstigning og lasting enkelt. Med en skyvedør på hver side slipper man også å bekymre seg for trange parkeringsplasser. Alle som har prøvd å sette inn et barnesete, eller å sette et barn inn i bilen på en trang plass, er glade for en slik løsning. En vertikaldelt bakluke, og lav lasteterskel, er også slikt som kommer godt med.

Den er kun 3,96 meter lang, og kan også fås i en røffere variant for tøffere forhold. Med Outdoor Pack, som dette kalles, har bilen 15 millimeter høyere bakkeklaring, kraftig karosseribeskyttelse, beskyttelsesplate under motoren og en del praktiske detaljer i interiøret.

Ikke ESP?
Innvendig har den store mengder oppbevaringsrom rundt om. Det skal til og med være plass til en bærbar PC i hanskerommet. Førermiljøet er oversiktlig og ryddig, og Peugeot skryter av gode justeringsmuligheter av forseter og rattet. Den har et par Isofix-fester for barneseter og et knippe kollisjonsputer, men det sies ikke noe om at den har ESP. Vi håper imidlertid dette kommer på plass - alle nye biler skal ha ESP!

Den kompakte folkefrakteren er både bred og høy, noe som kommer innvendig plass til gode. Baksetet er plassert fire centimeter høyere enn forsetene, noe som også gir de små godt utsyn - men det høye taket gjør likevel at det er god plass til hodet.

Rommer nok
Selv om Bipper Tepee er beregnet for passasjerer, har den fortsatt et ålreit bagasjerom. Det tar 356 liter til vanlig, men om du behøver ekstra bagasjeplass, kan baksetet legges ned - eller løftes ut - og gi deg 884 liter plass.

Peugeot sier at bilen er mest egnet i urbane strøk. Den har store sidespeil og skal være lettkjørt og oversiktlig, og du kan også få den med parkeringssensorer. Liten svingradius er også praktisk.

Når bilen kommer på markedet til sommeren, kommer den med to små motorer; en 1,4-liters bensinmotor på 75 hk og en 1,4-liters dieselmaskin på 70 hk - begge med hyggelig forbruk. Dieselmotoren kan også kombineres med en halvautomatisk girkasse.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning