Knallsterk Ford-satsing

Når startskuddet for Norges første VM-løp i rally – Rally Norway – høres på Hamar kl. 20.00 førstkommende torsdag, vil Fords tilstedeværelse være rekordsterk.

Publisert Oppdatert

For på startlisten finnes noen av verdens beste rallyførere, og blant dem en 17-åring som allerede har tatt mål av seg til å bli verdensmester om noen få år.

Marcus Grönholm og hans kartleser Timo Rautiainen i Ford Focus WRC vant VM-løpet i Sverige sist helg. Mikko Hirvonen og Jarmo Lehtinen i Focus WRC ble nr. 3. Og Henning Solberg og Cato Menkerud i Focus WRC ble nr. 4.

Nå skal de vise ytterligere styrke ved å ta tetposisjonene også i Norge. Ikke minst stilles det forventninger til Henning Solberg, som under svenske-rallyet viste en form som gir grunn til stor optimisme. Selvtillit er utrolig viktig for en rallyfører, og sist helg viste Henning at han har enorme mengder av nettopp selvtillit. Det samme har også både Marcus Grönholm og Mikko Hirvonen.

Spennende 17-åring
Men det finnes også andre meget spennende Ford-navn på startlisten. Ett av dem er Andreas Mikkelsen fra Bærum. Andreas er 17 år, har engelsk førerkort, og har fått dispensasjon til å kjøre Rally Norway. Årsaken er åpenbar: I fjor deltok han i en rekke krevende rallys i England med sin Ford Focus WRC, og vant et flertall av dem i konkurranse med noen av Englands beste sjåfører.

Til helgen skal han vise hva han er god for på norske vinterveier, og han vil bli fulgt med argusøyne både av publikum, journalister, konkurrenter - og løpsledere. Det sies at det ikke er sett et lignende talent innen internasjonal rally på mange år. Og målsettingen hans er klar: Han vil bli verdensmester, for eksempel i 2011.

Thomas vil vise muskler
Siste av de sterke Ford-navnene på startlisten er Thomas Schie. Thomas deltok i Sverige, men slet mye og endte på en 14. plass. Men det er ingen tvil om at Thomas nå ønsker å dokumentere at han kan bedre enn det resultatene i Sverige viste.

På toppen av dette inneholder Rally Norway også en gruppe meget motiverte Ford Fiesta ST-sjåfører. De vil kjempe i Fiesta Sporting Throphy, der Rally Norway er ett av løpene. Her vil publikum oppleve en sverm av illsinte Fiestaer som satser for fullt på skogsbilveiene i Hedemark og Oppland.

Små marginer i toppen
Noe som gir Rally Norway et ekstra spenningsmoment er stillingen i Rally-VM. Marcus Grönholm ligger to poeng bak Sebastian Loeb, og Ford mangler ett fattig poeng på å passere Citroën på resultatlisten. Dersom ting skjer slik de fleste forventer, vil både rekkefølgen blant sjåførene og bilmerkene være annerledes etter søndagens målgang på Rally Norway.

- Vi i den norske Ford-organisasjonen er utrolig tilfredse med at Norge har fått et VM-løp i rally, og at noen av verdens beste Ford-kjørere stiller, sier administrerende direktør Thormod Skofsrud i Ford Motor Norge AS.

- Det kommer til å stå et stort antall Ford-medarbeidere langs rallyløypene i Hedemark og Oppland, og vi kommer alle sammen til å holde fingrene på den ene hånden krysset for Henning og de på den andre hånden for Marcus. Dessuten håper vi å kunne se både Hirvonen, Schie og Mikkelsen høyt oppe på resultatlistene, sier Skofsrud.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning