Kjører rally i garasjen

Ratt på stuebordet ble for pinglete for Bjørn Jensen. Spiller du PlayStation hos han, må du klore deg fast i rattet, mens rallysetene rister.

Her får du skikkelig rally-opplevelse. Ratt, gir og pedaler er koblet til PlayStation 2.
Her får du skikkelig rally-opplevelse. Ratt, gir og pedaler er koblet til PlayStation 2.
Publisert Oppdatert

SE BILDENE AV BILEN

Da mekanikeren kjøpte hus i Fredrikstad, fulgte det med et uthus, som tidligere hadde gjort nytte for seg som frisørsalong. Jensen bestemte seg for å leve ut en gammel drøm, og gikk grundig til verks. Han bygde om salongen til garasje for en Mazda 626 1992-modell, som han igjen bygde om til en PlayStation-maskin. Sakser og sjampoer ble byttet ut med fete felger og gromme brøl fra eksospotter.

Oppleves som ekte
- Jeg hadde tenkt på det en stund, og ikke sett noen andre som har gjort det. Jeg har vært fan av PlayStation hele tiden, og syns ikke det var tøft nok å sette rattet på stuebordet når jeg skulle spille, sier Jensen til vimenn.no.

- Når du setter deg inn i Mazdaen, får du opplevelsen av å faktisk kjøre på en vei, sier han.

Ribbet bilen
Ut av frontvinduet ser du rett på en hvit vegg på omtrent tre ganger 3,5 meter, og en projektor i taket sørger for den visuelle opplevelsen. Projektoren er plassert høyt nok til at det ikke kommer inn skygger fra bilen.

- Jeg ribbet bilen. Fjernet rattstammen og pedalene, og satt inn rallyseter og monterte ratt og pedaler fra PlayStation. Spillmaskinen er integrert i dashbordet, og alle ledninger er lagt i rør, slik at de ikke syns. Jeg har satt inn en kraftig risteeffekt i seteryggene, slik at hele kroppen din rister og bilen vibrerer når du krasjer. Bilen har 12 høyttalere og forsterker i seteryggen, forteller Jensen.

Kostet noen kroner
- Bilen kjøpte jeg av en kamerat som jobber på "skrot´n". Den er senket, med 17 tommers hjul, sier Jensen. Han stønner når vi spør hvor mye penger han har brukt. Det har blitt mye sponsing, men også ramlet ut mellom 30 000 og 40 000 kroner fra hans egne lomme.

Til tross for utallige timer brukt på mekking i garasjen, har hans kjære slett ikke gitt ham opp.

- Nei, Anita syns bare det er morsomt. Hun kjører litt selv av og til. Datteren min elsker også å kjøre bilen, og spesielt å krasje sånn at bilen rister, sier Jensen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning