Kjekt med spenning

Amerikanerne er tvunget til å tenke økonomi og miljø. Det skaper en ny type biler. Her er en spennende sak, Chevrolet Volt.

Publisert Oppdatert

BILDEGALLERI: CHEVROLET VOLT
SE ALLE NYHETENE FRA DETROIT

Chevrolet Volt er en hybridbil, med flere interessante teknologier i seg. Bilen kan på mange måter ses på som en forlengelse av de elektriske bilene, for den går i stor grad på strøm. Den lades gjennom stikkontakten når den er parkert, og drives deretter med batteridrift når du skal ut og kjøre. Dersom distansen du skal kjøre overstiger rekkevidden av batterikapasiteten, så har Volt en 1-liters bensinmotor med turbo som starter automatisk, og fungerer som generator for å få strøm til batteriet.

Etanol og bensin
Mer enn halvparten av amerikanerne bor innenfor 35 kilometer fra jobben, forteller Bob Lutz i GM. Ved å bruke en Volt vil disse menneskene aldri forbrenne en dråpe bensin. De som eventuelt bor 15 km fra jobben vil ha et forbruk som tilsvarer 150 miles pr. gallon bensin.

Nå snakker GM heller ikke om ordinær bensin, for bilen går nemlig på E85, en blanding av 85 prosent etanol og 15 prosent bensin.

Miljø og økonomi
GM er selvfølgelig klar over at det er lov å gjøre sprell med en konseptbil, og har også laget en versjon av Volt som benytter en hydrogendrevet brenselcelle motor i stedet for bensinmotoren.

I fremtiden kan vi bli tvunget til å tenke miljø og økonomi, enten vi vil det eller ei. Dersom bilene på det tidspunktet ser ut som Chevrolet Volt, så er det kanskje greit?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning