AUDI S3:

Kjapp Audi-minstemann

Audi har nå frigjort bilder og informasjon om den nye S3. Det kommer vel ikke som noen overraskelse at bilen blir kjapp.

44cfb12cab85a.jpg
44cfb12cab85a.jpg
Publisert Oppdatert

img

img

img

Forrige Audi S3 er en ordentlig morsom bil. Friskturbomotor og firehjulstrekk gir den store fartsressurser, samtidigsom den også er brukbar til og fra butikken - vinter somsommer.

Diskret

Den nye Audi S3 skal også ha komfort så mankan bruke bilen til hverdags, men det er det sportslige som står ifokus. A3-eksteriøret er tatt et hakk videre - som vanlig medrelativt diskrete grep - med åpnere grill, dypere frontfangermed større luftinntak, nye og dypere sideskjørt, og en diffuser erintegrert i støtfangeren bak.

En hekkvinge er på plass, det samme er to ovale eksosutblås. Ogselvsagt har S3 fått det spesielle kjennetegnet for AudisS-modeller: blanke speilhus.

265 hk

Det har aldri vært hemmelig at Audi skullebygge en ny S3, basert på dagens A3-generasjon. Men det har værtmange spekulasjoner rundt motorvalget. S3 får en ordentlig friskttrimmet variant av den turbomatede tolitersfireren som blant annetsitter i Golf GTI.

Turbomotoren gir 265 hk ved 6000 o/min og 350 Nm fra 2500 til 5000o/min. Med en kortsteget, manuell sekstrinnskasse og permanentfirehjulstrekk gjør S3 0-100 km/t på 5,7 sekunder, og toppfarten ersperret på 250 km/t.

Sportslig

Audi lover oss at den nye S3 skal være morsomog sportslig å kjøre. Et spesialutviklet sportsunderstell gjørbilen stivere og fastere, og legger den 25 millimeter nærmerebakken enn en standard-A3. 18-tommers hjul er skodd med225/40-dekk, og rommer så vidt de 17 tommer store bremsene (medsvartlakkerte kalippere), og i hjulopphenget er en rekke biterbyttet ut med kraftigere og lettere biter.

Også innvendig er det sportslighet som står i fokus. S3 har dypesportsseter med kraftige sidestøtter, kledd i skinn og alcantara.Nye instrumenter, pedaler, girkule og ventilasjonsgitre i aluminiumer på plass. Det gripevennlige rattet er flatklemt i bunn, ogfarger og materialer er annerledes enn for de vanligeA3-modellene.

Kommer i høst

Og selvsagt er det drysset en håndfull rødeog sølv "S3"-logoer rundt omkring. Dessuten har denmasse utstyr allerede fra fabrikk - blant annet nyestegenerasjon av Audis stereoanlegg, et avansert klimaanlegg ogxenonlys.

Prisen på S3 er foreløpig ikke klar, men den norske importørenforteller at bilen blir tilgjengelig i løpet av høsten.[email protected]

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning